fbpx

kruzer

Dok 33 građanina BiH čekaju da se otvore avionske linije kako bi iz Australije mogli da se vrate u zemlju, Adnan Žiga iz Sarajeva i Maja Tomić iz Gradiške, državljani BiH koji su na kruzeru “Ms Artania” usidrenom u luci Frimetl u Australiji, prema riječima ambasadora BiH u Australiji Mirze Hajrića, kruzerom produžavaju put prema Indoneziji, a potom prema Njemačkoj.

“Brod je dugo bio usidren u ovoj luci zbog zaraze korona virusom mnogih njegovih putnika, ali i članova posade”, rekao je Hajrić.

“Bio sam u stalnom kontaktu sa osobljem, kao i sa kompanijom iz Njemačke koja je vlasnik kruzera”, istakao je on i dodao da zna da je na tom brodu bio registrovan 81 slučaj zaraze i da je dvoje zaraženih, nažalost, preminulo.

“Oboje naših državljana su dobro, nisu bili zaraženi, ali su, kao i sve osoblje na kruzeru, bili u karantinu 15 dana i iz karantina su izašli noć prije isplovljavanja kruzera”, rekao je Hajrić za “Dnevni avaz”.

Adnan Žiga, koga je list kontaktirao, rekao je da je brod na kojem je, trenutno u zoni ostrva Bali, a potom plovi za Indoneziju te Filipine, gdje će dio posade biti iskrcan.

“Moja koleginica i ja nastavljamo put brodom, koji se vraća za Njemačku”, rekao je Žiga i dodao da će nakon iskrcavanja u Indoneziji i Filipinima, na brodu ostati skoro 50.

“Hvala Bogu, niko od članova posade nije više zaražen”, istakao je on. “Vjerujem da bih negde u junu mogao biti u Njemačkoj, a potom i u BiH”, rekao je Žiga i dodao da iskreno, jedva čeka da vidi svoju rodbinu i prijatelje.

 Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Juli 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2