fbpx

SARAJEVOOO

Protestna vožnja malih privrednika okupljenih u Facebook grupu "Glas malih biznisa" je otkazana i neće biti održana sutra kako je planirano.

- Kod godpodina Tarika Hošića koji je pokretač ideje o protestnoj vožnji Sarajevom zbog loše ekonomske politike u doba pandemije koronavirusom, koju vodi Vlada FBiH, došla  je inspekcija sa pet policajaca i tri automobila i rekli su mu da je protestna vožnja zabranjena. Zamislite, kako se čovjek osjećao kad mu je pet policajaca došlo na vrata. Pa nije u pitanju Al Kapone - kazao nam je osnivač grupe "Glas malih biznisa" Ejub Kučuk.

Prema njegovim riječima, iako je vožnja otkazana, to neće biti kraj borbe malih privrednika za bolje uslove poslovanja.

- U proteklih mjesec dana od kada postoji grupa, već je uspjela okupiti 45.000 članova iz 60 gradova iz svih dijelova BiH, iz oba entiteta. Već do sada smo postigli značajne pomake. Prije mjesec dana svi su govorili samo o koronavirusu, a federalni premijer Fadil Novalić je govorio kako će se o ekonomiji govoriti nakon što prođe pandemija. Međutim, kada smo mi digli svoj glas putem Facebook grupe, odmah smo izazvali reakciju, tako da se već sada govori o usvajanju korona zakona o pomoći privredi - dodao je Kučuk.
Napomenuo je kako ova Facebook grupa planira prerasti u udruženje malih privrednika.

- Mi se borimo za sistemska rješenja koja će pomoći privredi uopće. Vlasti pišu zakone, mi ih ispravljamo, oni donose zaključke i odluke, mi ih upozoravamo šta je loše u njima. Mi ćemo našu borbu nastaviti svim legalnim sredstvima - naglasio je Kučuk.

Na kraju je još jednom napomenuo kako su najavljeni protesti otkazani, upozoravajući da, ako se slučajno neko bude vozio gradom i trubio "na svoju ruku", da to nema nikakve veze sa ovom grupom, niti ona stoji iza toga.

Oslobođenje

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5