fbpx

NS RS

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na kojoj bi trebalo da bude zauzet stav o “Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta”, biće održana danas u Banjoj Luci.

Rezolucija je usvojena na 8. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a poslanici vladajuće većine u Republici Srpskoj traže da parlament srpske odbaci taj dokument kao neprihvatljiv.

U obrazloženju zahtjeva za sazivanje posebne sjednice navode da je “neprihvatljiv i sam naziv Rezolucije, jer kvalifikuje fašističke režime i pokrete kao agresore, a ne Nezavisnu Državu Hrvatsku, koja je zvanično provodila sistematsko iseljavanje, pokrštavanje i ubijanje Srba”.

Opozicija je protiv posebne sjednice o toj temi.

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Perica Bundalo smatra da će najavljeno zasjedanje samo produbiti međustranačke svađe i sukobe.

I u SDS-u takođe ističu da je sjednica nepotrebna te da služi vladajućima za skretanje pažnje s drugih aktuelnih tema.
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srđan Mazalica smatra da je potrebna posebna sjednica o “Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta” te da Parlamentarna skupština BiH nije trebalo da usvaja taj dokument.

Sjednica NSRS biće održana u konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci koja, po ocjeni rukovodstva Narodne skupštine, zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Juli 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2