fbpx

Željeznice RSS

"Perspektivna imovina Željeznica Srpske se uništava, a broj radnih mjesta se smanjuje", tvrde predstavnici tri sindikata radnika Željeznica navodeći da okupljaju skoro 600 članova.

Iz Uprave odgovaraju da se imovina ne uništava, već da se razdvaja infrastruktura na dva dijela u procesu restrukturisanja Željeznica.
Predstavnici tri sindikata Željeznica Republike Srpske, koji broje blizu 600 članova, optužili su rukovodstvo ovog preduzeća da svjesno i namjerno uništava perspektivnu imovinu Željeznica Srpske, u sklopu procesa restrukturisanja.

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika koji rade na održavanju šinskih vozila kaže da je sve pod velom tajne, ali da informacije koje imaju govore da je u pripremi, kako kaže Goran Čamdžić, "potpuna likvidacija pojedinih organizacionih šema u Željeznicama".
Čamdžić kaže da su tri sindikata, od postojećih osam, potpuno isključena iz procesa restrukturisanja Željeznica Srpske, te da rukovodstvo izbjegava bilo kakvu komunikaciju sa njima.

Iz Željeznica Srpske u pismenom dopisu kažu da bi od sledeće godine trebalo da počnu da posluju po novom sistemu. To podrazumijeva i sistematizaciju radnih mjesta, ali uz, kako tvrde iz Željeznica Srpske, saglasnost tri reprezentativna sindikata u ovom preduzeću.

"Uprava Željeznica Republike Srpske, redovno na mesečnom nivou održava radne sastanke sa predstavnicima tri reprezentativna sindikata koji su zaključkom usvojenim u mesecu maju, direktno uključeni u odvijanje procesa restrukturisanja, u smislu praćenja aktivnosti projekta na pripremi nove organizacije preduzeća, kako bi o svemu biti blagovremeno informisani", naveli su iz ŽRS-a.

Iz Željeznica Srpske tvrde da predstavnici tri reprezentativna sindikata imaju obavezu da obavijeste ostale sindikalne predstavnike o svim promjenama unutar preduzeća.

"Te promjene podrazumijevaju razdvajanje infrastrukture na dvije računovodstveno i upravljački potpuno razdvojene organizacione jedinice unutar jednog privrednog društva", poručuju iz Željeznica.

BN

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1