fbpx

DebevecR

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec negirao je tvrdnje tužiteljice Vedrane Mijović da je vršio pritisak, šaljući SMS-ove da zaustavi ili preusmjeri tok provjera navoda krivične prijave protiv njega.

- Naravno da to nije tačno. Radi se o još jednom pokušaju podmetanja i objavljivanja akata od strane Tužilastva BH u politički orjentisanim medijima uz pokušaje moje diskreditacije, kaže Debevec.

Dodaje da su u to vrijeme on i tužiteljica Mijović sasvim normalno komunicirali, jer se znaju dugi niz godina.

- Imao sam njen broj kao i ona moj. Nije mi ga niko drugi dao, već upravo ona. Zvala me više puta i poručivala preko kolega, kako je ta prijava montirana i bezveze, kako će to ona brzo okončati jer tu nema ništa, o čemu imam više svjedoka. Sjedili smo skupa na pravosudnom ispitu i imali komunikaciju. Žalila se da se vrši pritisak od strane Glavne tužiteljice da to radi protiv mene. Da sjednem sa Gordanom. O tome također imam svjedoke i to više njih, kaže Debevec.

On kaže da ne tada u toj poruci samo rekao da po njegovom mišljenju rade nezakonite stvari za koje treba sudska naredba.

- Objaviću te poruke i neka svi cijene ima li tu bilo kakve prijetnje. Tu se samo ukazuje na očite nezakonitosti u postupanju i montaže u postupanju, bez bilo kakve prijetnje. Potpuno je jasno da tu nema nikakve prijetnje, jer da je bilo, ne bi to ona prijavljivala sad, nakon tri mjeseca, a očito da joj to sad nalažu njeni mentori, navodi Debevec i zaključuje:

- Također ću, nevezano od ovoga objaviti prijeteće poruke Glavne tužiteljice Gordane Tadić upućene meni zbog sudskih odluka Apelacionog odjeljenja Suda BIH u predmetu bivšeg šefa Kabineta Tužilaštva BIH, Hasana Pleha koga nije željela za šefa Kabineta.

Vijesti.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 5.5%
Ne - 81.7%
Možda - 11%

Ukupno glasova: 109
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1