fbpx

ZlatkoMiletic

Gostujući u emisiji Pressing, na N1, televiziji, Zlatko Miletić kazao je da je protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika dostavio prijavu u državno Tužilaštvo, ali da nikakav odgovor nije dobio.

”Ja zaista, pošto ne volim o tim stvarima da razgovaram bez argumenata, pokazaću vam jedan dokument. Gospodin Dodik u 8. mjesecu 2019. godine u najmanje tri navrata počinio je krivično djelo na način da je prekrajao granice BiH i nekih drugih zemalja. Tužilaštvu sve to dostavim, i tražim od VSTS-a i Tužilaštva BiH da preduzme mjere iz svojih nadležnosti.

I da ja ovo nisam dostavio, svaki tužilac koji je to vidio bio ga je dužan prijaviti. Ja nikad nisam dobio odgovor na ovo, čisto krivično djelo kao sunce. Nakon ovoga, on je to najmanje četiri puta uradio. Čim je izašao iz bolnice, opet je rekao kako je Republika Srpska država i da će se otcijepiti.

Ti koji predstavljaš ovu državu, da se tako čovjek ponaša. On je jedan obični nasilnik koji je vidio da niko ništa ne smije. I da ga se Tužilaštvo plaši, ovo je problem visokog predstavnika jer on ima mandat kod kršenja Dejtonskog sporazuma. Trebao je da ga smijeni pet puta. Vidi da mu ta priča prolazi”, potcrtao je Miletić govoreći o Dodiku.

Prema njegovim riječima, afera ikona velika je sramota, ne samo za Dodika već za srpski narod uopšte kao i državu Bosnu i Hercegovinu.

”Sama ta afera, da se nalazimo u normalnoj zemlji gospodin Dodik bi sam dao ostavku nakon takvog skandala. To je dvostruki skandal. Sama ta posjeta, najavljena je u desetom mjesecu. Ostala dva člana Predsjedništva su trebala primiti gospodina Lavrova i onda na pres-konferenciji da mu kažu.

Mislim da se Rusi petljaju u unutrašnje stvari BiH. Ja sam to posmatrao s formalno-pravnog aspekta. Gospodin Dodik je počinio niz krivičnih djela, postoji krivično djelo o krijumčarenju, o primanju poklona. Davanje poklona, zloupotreba položaja i najblaže rečeno, morao bi da odgovara za nesavjestan rad.

Ikona je po izjavama zvaničnika iz Ukrajine bila do 2014. godine u ovoj zemlji kada se desila otimačina dijela Ukrajine. Ljudi koji su bili tamo su je otuđili i donijeli u BiH. Pozlaćena je i Ukrajinci tvrde da je jako vrijedna. I da čovjek na taj način pokloni, on je obrukao i sebe i srpski narod, i Republiku Srpsku i BiH. Tužilaštvo je moralo oduzeti taj predmet i vratiti ga u Ukrajinu, ko zna gdje se ikona sada nalazi”, istakao je gost večerašnjeg Pressinga.

N1

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28