fbpx

Muriz Memic VSTV

Otac stradalog mladića Dženana, Muriz Memić, najavio je mirno okupljanje ispred Kantonalnog suda u Sarajevu u 11h, te pozvao građanstvo Sarajeva da ga podrži danas kada će predati Zahtjev za smjenom Sabine Sarajlije, glavne tužiteljice Tužilaštva KS, koju Memić smatra jednom od odgovornih za (ne)rješavanje ovog slučaja.

Podrška za nastavak njegove borbu stiže sa svih strana, a jučer se klupko počelo odmotavati kada su uhapšene dvije osobe koje se smatra odgovornim za ovaj slučaj: Hasan Dupovac bivši šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage i Zijad Mutap, otac Alise Mutap, djevojke koja je bila sa Dženanom te kobne noći.

Uhapšeni su zbog organiziranog kriminala, a Memić tvrdi da je to samo početak te da će Tužilaštvo BiH nastaviti da hapsi odgovorne za prikrivanje ubica njegovog sina. Gost Sunčanog jutra O kanala danas je bio otac stradalog Dženana, Muriz Memić. Najavio je mirno okupljanje ispred Kantonalnog suda u Sarajevu u 11 sati, te pozvao javnost da ga podrži danas.

- Želim da se zahvalim Valentinu Inzku za podršku koju mi je pružio kada sam mu se na samom početku ovog problema obratio za pomoć. Rekao je “Borite se, ovo je Vaša zemlja, a mi smo tu da pratimo i pomognemo da ostvarite svoja prava, kazao je Muriz.

Memić navodi kako su najveća očekivanja usmjerena ka Državnom tužilaštvu, jer Kantonalno tužilaštvo KS ne može samo sebe istraživati.

-Ifet (op.a. advokat Memića) je još prije pet godina rekao da će ovo minimalno ovoliko I trajati. Išao je korak ispred ostalih i znao je da će proces trajati, ali je vjerovao da ćemo uspjeti. Može proći još 10 godina, ali državno tužilaštvo BiH sada mora opravdati svoj rad. Borbe će biti, ali vjerujem da ćemo istrajati. Pravosuđe ovako radi već 25 godina, vrijeme je za promjene, naglašava on.
- Nećemo se zadržavati, ali ćemo se okupiti ispred Tužilaštva KS. Želim predati zahtjev za smjenu Sabine Sarajlije, koju je na ovu poziciju postavio Milan Tegeltija zajedno sa Dalidom Burzić. VSTV mora odgovarati i za postavljanje Seada Kreštalice, koji mora u zatvor zbog skrivanja dokaza. Ja tražim smjenu svih odgovornih, a građane pozivam da mirnim putem iskažu podršku. 1700 ljudi radi u MUP-u, njih 22 je u prijavi. Ovi što su sad na vrhu MUP-a vjerujem da rade časno i pošteno. Rad Komisije za sigurnost KS je krucijalan. Uključili su se u proces 2016. godine na čelu sa Elvedinom Okerićem. Narod zna da nikada nije problem nacionalizam. Dženan je ubijen. David Dragićević je ubijen. Nestaju i druga djeca. Mi nećemo odustati. Poslušajmo Valentina Inzka: Ovo je naša zemlja, kazao je Muriz Memić.

Oslobođenje

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Avgust 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4