fbpx

UKC klinicki centar BL

foto: Capital

BANJALUKA – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS), na čijem je čelu Vlado Đajić odlučio je da za održavanje poslovno-informacionog sistema izdvoji više od 140.000 maraka, a od ponuđača zahtijevaju da je u posljednje tri godine imao ugovor o održavanju ovakvih sistema u zdravstvenoj ustanovi.

Naime, onaj ko bude želio održavati poslovno-informacioni sistem UKC RS moraće dokazati da je u posljednje tri godine realizovao ugovor u minimalnoj vrijednosti od 128.700 KM sa PDV-om, a čiji je predmet upravo održavanje takvih sistema i to u zdravstvenim ustanovama. 

Ono što je interesantno, a kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, više ugovora čija je zbirna vrijednost 128.700 maraka sa obračunatim porezom neće biti priznati.

„Potrebno je da ponuđač zapošljava minimalno deset članova tehničkog osoblja“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji. 

Kada je u pitanju tehničko osoblje neophodno je da firma koja želi dobiti ovaj ugovor ima zaposlenog najmanje jednog vođu ekspertskog tima sa minimalno deset godina radnog iskustva.

Osim vođe ekspertskog tima potrebno je da ponuđač zapošljava i najmanje dva eksperta za razvoj i implementaciju baze podataka koji imaju znanja u dizajnu, razvoju, implementaciji i održavanju poslovno informacionih sistema, a takođe je neophodno da imaju i deset godina radnog iskustva.

Takođe, ono preduzeće koje ima namjeru obavljati ovaj posao za UKC moraće dokazati da zapošljava ili angažuje najmanje pet eksperata za poslove održavanja i razvoja destkop aplikacija sa pet godina radnog iskustva, najmanje jednog eksperta za podršku Service Desk-u, kao i minimalno jednog analitičara za korisničku podršku Service Desk-u.

Potrebno je i da ponuđač posjeduje i međunarodno akreditovani sertifikat ISO 20000, koji dokazuje da zadovoljava standarde sistema upravljanja IT uslugama. 

Neophodno je i da posjeduje „service desk“ za prijavu i evidenciju nepravilnosti u radu poslovno informacionog sistema. 

„Korisnički servis treba da bude dostupan od 08 do 16 časova u toku radnog dana, pet radnih dana u sedmici, web portalom, e-mailom i telefonom“ navedno je u dokumentaciji. 

Podsjetimo, kako je CAPITAL nedavno objavio Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske, na čelu sa Vladom Đajićem, odlučio je da firmi „Računari“ iz Banjaluke da skoro 600.000 maraka za uspostavu wireless sistema u toj zdravstvenoj ustanovi.

Vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a je 488.639 KM, što je sa uračunatim porezom 571.707 maraka. 

Kako je tada navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora, jedina primljena ponuda je bila upravo od firme „Računari“, a to je ujedno bila i jedina prihvatljiva ponuda.

Capital

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2