fbpx

VladaRS

Vlada Republike Srpske povjerila je sedam miliona maraka vrijedan posao rekonstrukcije i adaptacije hotela „Partizan“ na Jahorini firmi „Bauwesen“ iz Lazarevca u Srbiji poznatoj po tome što ne poštuje ugovorene obaveze i kasni sa projektima na kojima je angažovana.

Ova firma izazvala je bijes javnosti u Srbiji zbog sporosti i kašnjenja na izgradnji trgova u Nišu i Leskovcu.

Kako rade njihovi neimari uvjerila se i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je njihovo ponašanje ocijenila kao “neprihvatljivo” i  ljetos obećala kako će ih pozvati na odgovornost.

Međutim, taj neprofesionalizam im nije bio prepreka da dobiju višemilionski posao u Republici Srpskoj.

Na upravo okončanom tenderu bili su jedini ponuđači, a obavezali su se da će za nepunih sedam miliona maraka radove završiti u roku od 12 mjeseci.

Hotel “Partizan” novo je “čedo” Vlade Republike Srpske koja u krizi troši novac na luksuzne hotele na Jahorini.

Ni za ovaj hotel Vlada Republike Srpske na čelu sa Radovanom Viškovićem nije žalila novac, pa će ovaj objekat posjedovati bazen, SPA centar, 19 apartmana i 20 soba.

Prije nego što se upustila u ovu investiciju u zastarjeli hotel “Rajska dolina” uložili su 20 miliona maraka, i gdje su o pojedinim sumnjivim nabavkama obaviješteni pravosudni organi.

Ekonomisti sumnjaju u opravdanost ulaganja

Ekonomista Marko Đogo kaže da je pozitivno to što se Vlada Srpske opredijelila za investicije na Jahorini ali će vrijeme pokazati koliko su ta ulaganja bila opravdana.

Naime, prema njegovim riječima često se spominje da su te investicije mnogo skuplje nego na sličnim destinacijama u Evropi.

“Mislim da se ulaže više novca nego što je neophodno i da bi te investicije mogle biti jeftinije. U trogodišnjem planu OC Jahorina planira da uloži 250 miliona maraka u objekte i to je ogroman novac za naše uslove. Drago mi je, ali efikasnot investicija mora da bude na svjetskom nivou da to ne bi postalo kamen o vratu kada istekne grejs period za kredite za Olimpijski centar kao i Vladi Republike Srpske koja je garant tome svemu”, ocjenjuje Đogo.

(Capital)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2