fbpx

Fuad Kasumovic foto N1

 Foto: N1

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović objavio je na svojoj Facebook stranici da se nalazi u pratnji policijskih službenika te naveo kako je njegovo privođenje bilo "spektakularno i filmsko".

“Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam Vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao“, napisao je Kasumović.

“Da se radi o politički montiranom procesu jasno je s obzirom da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužilaštva ZDK, Suda i MUP-a i ako je istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tokom svoga gradonačelničkog mandata. Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici vide jedinu prijetnju za gubitak vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu“, dodao je.

Naveo je i kako je znao šta “SDA priprema” te da “cijeli grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora”.

“Cijenjene Zeničanke i Zeničani, Bosanci i Hercegovci, međunarodni zvaničnici u BiH, ja Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, moralna sam vertikala i nikakvim kriminalom nikada se nisam bavio. Ovdje se radi o borbi dobra i zla koje i na ovaj način pokušava prikriti SDA kriminal, kako bi se i mojim privođenjem skrenula pažnja sa njihovih afera ‘Diploma, ‘Respiratori'… kao i poteza kriminalne kantonalne Vlade“, istakao je Kasumović između ostalog te je poručio “uskoro se vidimo” kao i “smrt fašizmu – sloboda narodu”.

Pojedini mediji pišu da se ovoga jutra odvija akcija SIPA-e u Zenici, no iz SIPA-e na naš poziv nisu odgovorili.

N1

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Industrija - 11.7%
Toplane i privatna ložišta - 15.8%
Institucije vlasti - 72.5%

Ukupno glasova: 120
Glasanje u ovoj anketi je završeno

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6