fbpx

lanac katanac foto Jose Fontano unsplash

 Foto: Jose Fontano

Val stečajeva zapuljsuno je Bosnu i Hercegovinu, a novi stečajni postupci otvaraju se svakodnevno.

Samo u Tuzlanskom kantonu u posljednja dva mjeseca otvoreno je desetak stečajnih postupaka, piše Indikator.ba.

Mnoge kompanije nisu uspjele preživjeti pandemiju Covid-19 na nogama te su zapale u teškoće, a posebno se to odrazilo na sektore koji su bili najpogođeniji u proteklom periodu. Tako je u sektoru transporta, koji je trpio snažne posljedice ograničenja, bilo najviše stečaja.

Stečajni postupak otvoren je u kompanij Meša Prevoz d.o.o. Tuzla, a prethodni postupak za utvrđivanje uslova za stečaj pokrenut je u kompaniji DENI-ŠPED d.o.o. Tuzla. Ranije prošle godine u stečaj je otišla kompanija Banovići-Trans.

Stečajni postupci nedavno su otvoreni u preduzećima Kale Polovna roba doo Lukavac, HN HENE d.o.o. Banovići, KONKRIT d.o.o. Gračanica, STOČAR d.o.o. Gračanica, za proizvodnju, preradu i promet mesa, Opšta zadruga Povratak sa p.o. Tuzla.

Nešto ranije otvoreni su stečajevi u preduzećima LAMINA-INŽENJERING d.o.o. Lukavac , IMPRESS BH doo Tuzla i Delix DOO Doboj Istok.

Prethodni postupak radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka pokrenut je u preduzeću PAL-MA-NI d.o.o. Lukavac, za proizvodnju, promet i usluge.

U septembru prošle godine otvoren je stečaj u farmaceutskoj kompaniji Bosnafarm doo Tuzla, koja je duže vrijeme bila u teškoćama, a gdje su prijavljena potraživanja u iznosu od 4,5 miliona KM.

U posljednjih 15-ak dana u BiH je propalo 65 firmi, bilo da je otvoren stečaj ili je pokrenuta likvidacija.

Najviše propalih firmi je iz Sarajeva, Mostara, Bihaća, Tuzle i Banjaluke.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5