fbpx

protest vukanovic gerila

Počeli su radovi na izgradnji zgrade u ulici Sime Šolaje u centru Banjaluke. Iako je prethodnih dana u pojedinim medijima objavljeno kako su stanari okolnih zgrada i investitor postigli dogovor jutros su stanari protestovali zbog početka gradnje. Tvrde da nema riješenja o izgradnji privrmenog pristupnog puta.

Stanari okolnih zgrada bagere i predstavnike grada Banjaluka dočekali su pitanjem zašto su počeli radovi na izgradnji pristupnog puta ukoliko riješenje nije pravosnažno jer postoji žalba građana o kojoj nije odlučeno. Vuk Višekruna iz Odjeljenja za prostorno uređenje okupljenim građanima je rekao da postoji izvršno riješenje.

Stanari su ljuti i na gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za kojeg kažu da sdaa “već nekoliko dana neće da se javi a da je ranije dolazio i obećavao svašta”

Stanivuković je kasnije došao na gradilište i građanima je rekao da je regulacioni plan usvojen 2018. godine i da predviđa zgradu od 13 ili 14 spratova i da je to nešto što je aktuelna gradska vlast naslijedila. On je rekao da bi svako oduzimanje prava investitoru grad dovelo u opasnost od tužbi. Obećao je gradnju igrališta.

Poslanik Nebojša Vukanović takođe je bio na protestu. On je iz protesta svoj automobil parkirao na sred ulice pa mu je “Pauk” odnio vozilo a on je dobio prekršajnu prijavu.

“Pokušao sam automobilom da blokiram kamione i bagere pa sam parkirao pored građevinskih mašina i pozvao sam građane da nam se pridruže ali je policija reagovala pa je “Volva” odnio pauk”, napisao je Vukanović na svom blogu.

Pojedini banjalučki mediji su prije dva dana pisali kako je postignut dogovor na relaciji investitor-grad-stanari i da je dogovoreno da investitor smanji gabarite objekta kao i da bude napravljen drugačiji, prihvatljiviji prostor oko budućeg objekta.

Investitor koji gradi zgradu na mjestu kina Kozara je Cinema Tower u vlasništvu Vedrana Savića, sina Čede Savića bivšeg direktora Zavoda za izgradnju Banjaluka.

Stanivuković je u maju 2021. godine u razgovoru za portal Buka rekao da investitor ima sve potrebne dozvole osim građevinske dozvole i da je on primoran da investitoru da i građevinsku dozvolu. Regulacioni plan usvojen je za vrijeme prethodne gradske administracije u Banjaluci.

GERILA info

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Avgust 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4