fbpx

autoput

Vršilac dužnosti direktora "Autoputeva Republike Srpske" Slobodan Stanarević najavio je da će prvi radovi na autoputu Prijedor - Banjaluka početi 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina - Rača.

Stanarević je naveo da je rok za izgradnju dionice autoputa Prijedor - Banjaluka, u dužini od 42 kilometra, pet godina i da radovi kreću iz Prijedora.

"Vjerujem da će Kinezi sve završiti i prije roka jer im je cilj da period koncesije od 30 godina počne što prije", rekao je Stanarević za "Glas Srpske".

Stanarević kaže da bi sredinom septembra, prema planu, trebalo da počnu i zvanični radovi na dionici autoputa Bijeljina - Rača.

"Vjerujem da ćemo do kraja godine sa turskom kompanijom postići i dogovor oko dionice od Bijeljine do Brčkog, a već imamo i prijedloge oko trase koja bi trebalo da ide kroz Distrikt Brčko. S tim ćemo izaći u javnost kada se sve strane usaglase", rekao je Stanarević.

On je dodao da na jesen kreće i gradnja petlje u Mahovljanima na autoputu Banjaluka - Gradiška, koja će služiti za isključenje na aerodrom.

Pored toga, najavio je niz veoma značajnih infrastrukturnih projekata kao što je dionica auto-puta Vukosavlje - Brčko, ali i brzi putevi od Prijedora do Kozarske Dubice i od Bijeljine do Trebinja.

"Brzi putevi nisu u planu ove i iduće godine, ali sigurno će biti realizovani. Takođe, jedna kineska kompanija je zainteresovana za gradnju autoputa Banjaluka - Mrkonjić Grad. Planovi su veliki, a dobrobiti komunikacione mreže koju gradimo biće ogromni", istakao je Stanarević. 

On je naglasio kako će izgradnja autoputeva od Novog Grada do Banjaluke, zatim Doboj, Vukosavlje, Brčko, Bijeljina, Rača pa sve do Beograda, doprinijeti razvoju sjevernih dijelova Republike Srpske i svih lokalnih zajednica koje gravitiraju na tom području.

 

Srna

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2