fbpx

Air Serbia aircraft image 2

Nakon što je Wizz Air juče saopštio da će zatvoriti svoju bazu na aerodromu Sarajevo u novembru, manje od godinu i po dana nakon što ju je uspostavio, iz kompanije Air Serbia najavljuju da će iskoristiti priliku, kao nedavno u Rumuniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Turskoj. 

Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra 2022. godine biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Air Serbia je odlučila da obezbijedi odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada djelimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda. Cijene karata za pomenute letove niže su od prosječnih za ovaj period godine i, u zavisnosti od destinacije, kreću se počev od 69 eura za putovanja u jednom smjeru preko Beograda. Karte će biti u prodaji od danas popodne do 16. oktobra i važiće za putovanja počev od 1. novembra, naveli su iz Air Serbije za portal Tango Six.

Iz srbijanske aviokompanije dodaju da intenzivno rade na tome i da kapacitete prilagode u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom. To se odnosi na letove između Beograda i evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda.

- Kada je o tim letovima riječ, razmišlja se o promjeni tipa aviona i uključivanju u saobraćaj letjelica sa većim kapacitetom, umjesto onih koje su inicijalno planirane. Takođe razmišljamo i o eventualnom uvođenju dodatnih letova i s tim u vezi smo u stalnoj komunikaciji sa sarajevskim aerodromom, da bismo razmotrili sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim terminima tih dodatnih letova, kao i radnim vremenom aerodroma, stoji u odgovoru Air Srbije na upit Tango Sixa.

Air Serbija je u septembru za Tango Six potvrdila da je povodom najava o problemima rumunske kompanije Blu Air reagovala promjenom na veći tip letjelice, dok je slično postupila u slučajevima bankrota prethodne crnogorske nacionalne aviokompanije, slovenačke nacionalne aviokompanije i turske kompanije AtlasGlobal. 

indikator.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1