fbpx

Dodik Košarac

Iz Republike Srpke u novom Savjetu ministara biće četiri ministra i tri zamjenika ministara, a sada su poznata i sva njihova imena.

Ministar finansija i trezora BiH biće dr Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara iz odlazećeg saziva.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH ostaje Staša Košarac, čime će lider SNSD Milorad Dodik pogaziti vlastite riječi iz maja 2020, kada je Košarac uhvaćen na korona – žurki u Sarajevu.

– Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti – rekao je tada Dodik.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH biće Denis Šulić, takođe iz SNSD, aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini Srpske i njen potpredsjednik u prošlom sazivu.

Kandidat za ministra bezbjednosti BiH je lider DNS, Nenad Nešić.
Kako saznajemo, kandidat za zamjenika ministra odbrane BiH je Aleksandar Goganović, kadar SNSD iz Doboja. Tako će ova pozicija u Savjetu ministara ostati u Doboju, odakle je i Mirko Okolić, dosadašnji zamjenik ministra odbrane BiH.

Mjesto zamjenika ministra civilnih poslova pripašće Marijani Mojić, kadru US iz Bijeljine. Zamjenik ministra komunikacija i transporta BiH biće Ognjen Janjić, član Demosa iz Zvornika.

– Oni su kandidati stranaka iz Republike Srpske koje će da čine vlast na nivou BiH. Sada slijede provjere u CIK i SIPA. Ne bi trebalo da traju dugo budući da su Tegeltija i Košarac, kao članovi Savjeta ministara BiH u prošlom sazivu, već provjereni. Prema nekim procjenama, do 20. januara trebalo bi da zasijeda Predstavnički dom BiH i da izabere Savjet ministara. Predsjedavajuća Borjana Krišto (HDZ BiH) već je imenovana – kaže sagovornik Srpskainfo iz vladajuće koalicije.

Srpska info

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2