fbpx

mejdan tuca gerila

Napadnuti aktivisti i novinari uz policijsku pratnju ispraćeni su sinoć iz Republike Srpske zbog bezbjednosnih razloga. Policija im nije mogla garantovati sigurnost u RS

Podjsetimo da je više desetina huligana juče napalo 15 osoba ispred prostorija Udruženja građana Transparenscy International-a koji su se spontano okupili. Riječ je osobama koje čine organizacioni odbor BH Povorke ponosa.

"Noćas sam, uz policijsku pratnju, ispraćena iz entiteta Republika Srpska, uz objašnjene da mi oni više ne mogu garantovati sigurnost. Za tu istu Republiku Srpsku su moj otac i djed strunuli u rovu, jer im je neko slagao da prave društvo u kojem ih niko neće smjeti dirati i ugnjetavati. I možete likovati što su prvo došli po novinare i pedere, ali kad završe sa nama, doći će i po vaše dijete. A sve dok se ne suprotstavite tome, saučesnici ste", napisala je novinarka i aktivistica Vanja Šunjić.

Sinoć su fizički napadnute tri osobe, a među njima i Vanja Stokić, urednica eTrafike i novinar Ajdin Kamber.

"Mene su stigli i bacili preko jednog zida, povrijeđen mi je lakat, dok su Ajdinu razbili flašu o glavu. Sve su gledali ljudi iz obližnjih zgrada koji su kada sam se umiješala između njih da se sakrijem rekli huliganima da ja nisam njihova", opisala je Vanja napad.

Napadači su imali kapuljače, maske, nisu imali obilježja, ali aktivisti smatraju da su to bili navijači.

Nakon napada svi su sklonjeni u PU Banjaluka i dali su izjave o događaju uz prisustvo advokata.

Međunarodna zajednica je oštro osudila napade, a od najviših zvaničnika iz Republike Srspke ili predstavnika grada Banjaluka javnost nije dobila nikakav komentar na ova dešavanja.

Buka

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2