fbpx

Nihad Uk prem vijestiba

Skupština Kantona Sarajevo danas će izglasati novi saziv Vlade Kantona Sarajevo na čijem čelu će biti Nihad Uk (Naša stranka).

Predstavnici stranaka koalicione većine u Kantonu Sarajevo Vildana Bešlija (NS), Elvedin Okerić (NiP), Adnan Šteta (SDP) i Almir Bečarević (SBiH) jučer su potpisali Program skupštinske većine u KS za mandatni period 2022 - 2026. godina.

NiP je odlučio da će Admir Katica i Omer Osmanović ostati ministar unutrašnjih poslova, odnosno ministar za boračka pitanja, da će Naida Hota Muminović ostati ministrica obrazovanja i odgoja te da će Zlatko Mijatović biti ministar privrede. SDP je odlučio da će Adnan Šteta i Haris Vranić ostati ministar saobraćaja, odnosno ministar zdravstva te da će Enda Pavić Pečenković biti ministrica za socijalna pitanja i Kenan Magoda ministar za sport i kulturu.

Ranije je donesena odluka da NS-ov Nihad Uk bude mandatar, tj. premijer. Ova stranka je odlučila da Darja Softić Kadenić ostane ministrica pravde i uprave dok će ministar za nauku, visoko obrazovanje i mlade biti Pavle Krstić. SBiH je odlučio da Almir Bečarević bude ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša te da Emir Dedović bude ministar finansija.

Na dnevnom redu sjednice biće, zastupnička pitanja, incijative i odgovori, Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za mjesto predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Vijesti.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2