fbpx

Dodik Pixell

Foto: Pixell

Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, tužite me nikakav problem nije, kaže Dodik.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, obratio se novinarima nakon što je, zajedno sa predsjedavajućom Predsjedništva BiH i gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem, dodijelio ključeve 50 stanova za izbjegla i raseljena lica u banjalučkom naselju Ada gdje je u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađena zgrada vrijednosti 2.975.231 KM.

Lider SNSD-a se u razgovoru sa novinarima dotakao aktuelnih političkih dešavanja, te je komentarisao prekid odnosa sa američkom i britanskom ambasadom u BiH.

Ističe kako odnosi nisu prekinuti sa SAD-om već sa američkom ambasadom i ambasadorom Michaelom Murphyjem.
- Mi nismo prekinuli saradnju sa Amerikom nego sa Američkom ambasadom i ambasadorom. Ne slušam muziku kao američki ambasador. Sve što je rekao je apsurd. Mislim da je on i osoblje ambasade protiv srpskog naroda. Kada govori o zakonima o kleveti on govori o tijelima koja kontrolišu sudove, a oni ih kontroliše, rekao je Dodik.

Američkog ambasadora je potom nazvao mešetarom.
- On je pokušao sanirati situaciju koju je sam izazvao. Kada tvrdi da imovina pripada BiH to je za nas udar na naš suverenitet, imovina pripada RS i tako će ostati, volio to taj ambasador ili ne volio. Poštujemo američki narod i Ameriku ali ne poštujemo takve mešetare. Imovina neće biti na dnevnom redu. Imovina pripada nama, kazao je on.
Kada je riječ o zakonima o nevladinim organizacijama i o kleveti, Dodik kaže da će oni sigurno biti doneseni.

Ponovio je da će LGBT populaciji biti zabranjen pristum obrazovnim institucijama.

- Ja mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminisati, ja se sada olučujem, da oni nama nameću svoje vrijednosti to nećemo dopustiti, istakao je Dodik.

Poručuje da nije nikakav problem da ga tuže, te ih je čak i pozvao na taj korak.

- Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, tužite me nikakav problem nije, rekao je on poručivši osoboma LGBT populacije da idu "na mjesta, ostrva, idite tamo, ovo je naš život".

Oslobođenje

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2