fbpx

teniski teren Banjaluka turnir Srpska open

Podršku odbornika za teniski turnir "Srpska open" ponovo je zatražio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Upućena je Odluka o kapitalnom grantu za izgradnju sportskog objekta, kao kapitalne investicije u javnom interesu.

Nova odluka je gotovo identična kao i prethodna koja je odbijena. U međuvremenu, policija je zatražila dokumentaciju i spise iz Gradske uprave u vezi gradnje sportskih terena. Čeka se izvještaj MUP-a.

Odluka o kapitalnom grantu za izgradnju sportskog objekta, kao kapitalne investicije u javnom interesu, osim po nazivu razlikuje se po tome što će do završetka turnira Teniski savez vlasništvo sa sportskog objekta prenijeti na Grad Banjaluku. I dalje ostaje sporno što se objekat gradi bez dozvola i mimo regulacionog plana.

"Ja vidim da mediji spekulišu da donosimo odluke za nešto što je već doneseno. Treba da znate da smo ovo već u dva-tri navrata predlagali, da nije bilo sluha da bude usvojeno, a onda je vrijeme prolazilo. Ovo je već trebalo da bude usvojeno mnogo ranije, ali nisam odgovoran za to", kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

U međuvremenu, policija je zatražila dokumentaciju od Grada Banjaluka u vezi sa gradnjom sportskog terena. Očekuje se dostavljanje izvještaja, što se još nije desilo. Nije potvrđeno ni da li će se preduzimati mjere i prema Vladi Republike Srpske ili premijeru Viškoviću, protiv koga je takođe podnesena krivična prijava.

"Mi smo zatražili dokumentaciju od Gradske uprave, odnosno zatražili te dokumente koji se odnose na čitav taj projekat i bićemo dalje u komunikaciji sa tužilaštvom", izjavio je direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Na nepravilnosti ukazuje i Transparency International Bosne i Hercegovine. Uputili su prijavu Agenciji za javne nabavke BiH zbog izbjegavanja sprovođenja tendera koji je u ovom slučaju, kažu, trebao sprovesti Grad Banjaluka.

"Zakon je predvidio ovu situaciju. Postoji odredba koja kaže da se za sve ugovore koji se subvencionišu javnim sredstvima preko 50 odsto, dakle, da morate provesti tender", objašnjava Srđan Traljić iz organizacije Transparency International BiH.

Zahtjev za građevinsku dozvolu je predat. Uz to i sva potrebna dokumentacija. Do početka turnira plan je dobijanje upotrebne dozvole. Ovo je ranije rečeno u Teniskom savezu RS.

"Mi očekujemo, finalno, završetak dokumentacije dok traju radovi u narednih 7-10 dana. Nakon toga, 20-25 dana kompletnu upotrebnu dozvolu jer ne bismo smjeli da organizujemo ovako ozbiljnu stvar na nekom mjestu ili terenu gdje nešto nije legalizovano ili fali neki papir", naveo je predsjednik Teniskog saveza RS Draško Milinović (7.3.2023.)

Turnir "Srpska open" trajaće od 16. do 23. aprila. Za potrebe turnira gradi se teniski teren kapaciteta 5.000 gledalaca. Porodica Đoković se ranije oglasila o ovom slučaju. Poručuju da se ne bave politikom i dozvolama već organizacijom sportskog događaja.

BHRT

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2