fbpx

20201105121959 630124

Pandemija kovida-19 će prestati tek između aprila i maja naredne godine, tvrdi italijanski naučnik, profesor univerziteta u Napulju, Frančesko Sanino.

On rukovodi grupom naučnika i istraživača koji su već ranije, koristeći se matematičkom metodom, prognozirali da će novi talas pandemije biti između oktobra i novembra.

"Naše procjene su se pokazale visoko pouzdanim, očekivali smo da će vlada uvažiti rezultate do kojih smo došli i preduzeti na vrijeme odgovarajuće mjere, ali na žalost nije bilo tako", rekao je za list "Il Fato Kotidijano" profesor Sonino.

Prema novim procjenama koje su objavljene u naučnom časopisu "Sajantifik Riport", u Italiji bi moglo biti oko osam miliona zarazenih od kovida-19.

Profesor Sonino tvrdi da smo sada tek na početku drugog talasa pandemije korona virusa i da će se efikasnost mjera koje se sada preduzimaju pokazati tek za nekoliko sedmica.

Tanjug

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU