fbpx

Kompanija Google namjerava ukinuti tradicionalne lozinke za logiranje na pametnim telefonima i razviti tehnologiju koja će moći prepoznati pravog vlasnika telefona.

google eye

Kompanija Google namjerava ukinuti tradicionalne lozinke za logiranje na pametnim telefonima i razviti tehnologiju koja će moći prepoznati pravog vlasnika telefona. Direktor tima za naprednu tehnologiju i projekte Googlea Dan Kaufman najavio je da kompanija radi "s nekoliko vrlo velikih finansijskih institucija" na testiranju nove tehnologije zamjene lozinki.

"Tehnologija nazvana Trust API koristi višestruke senzore u vašem pametnom telefonu, koji bi trebali odrediti da se li to vi - ili neko drugi - pokušava ulogirati", rekao je on, prenosi Tanjug.

Operativni sistem Google Android već koristi senzore koji mogu skenirati lice, glas, pokrete ili lokaciju korisnika kako bi ustanovio da li treba otključati lozinku.

Faza testiranja bi trebala početi uskoro, a nova tehnologija će biti isprobana u bankama.

(Agencije)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU