fbpx

Skoro četvrtina Amerikanaca je u poslednjih godinu dana prodala svoje automobile, pokazalo je poslednje Rojtersovo istaživanje. Mnogi od njih kupili su nova prevozna sredstva ali 9 odsto se odlučilo da se ubuduće transportuje uz pomoć Ubera i drugih aplikacija koje nude usluge jeftinog prevoza ili deljenja vozila.

7Toy Car with Lights 600x375

Skoro četvrtina Amerikanaca je u poslednjih godinu dana prodala svoje automobile, pokazalo je poslednje Rojtersovo istaživanje. Mnogi od njih kupili su nova prevozna sredstva ali 9 odsto se odlučilo da se ubuduće transportuje uz pomoć Ubera i drugih aplikacija koje nude usluge jeftinog prevoza ili deljenja vozila. Isti broj ljudi u anketi rekao je da će to učiniti u narednih 12 meseci, a dodatnih devet odsto se odlučilo da koristi javni prevoz ili bicikl.

Uočljiv deficit želje za posedovanjem imovine uticaće i na automobilsku industriju ali ona bi, kažu stručnjaci, mogla da se prilagodi istom tako što bi proizvodila samovozeće automobile koje bi koristili Uber i slični servisi. Iz Lyft-a i Ubera, dve najpopularnije aplikacije u SAD, kažu da i oni primećuju rast broja korisnika.

Istraživanje je pokazalo da je 39 odsto ispitanika koristilo ove aplikacije za prevoz, a 27 odsto od tog broja je to činilo nekoliko puta nedeljno.

Izvor: Rojters 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU