fbpx

Letenje se smatralo privilegijom ptica, ali od pojave Wingsuit Flyinga stvari su se promijenile.

Wingsuit Flying

Još od vremena Stare Grčke i dobro nam poznate legende o Dedalu i Ikaru, ocu i sinu koji su pokušali kreirati krila nalik onima kao kod ptica i na taj način priuštiti sebi slobodu, pa sve do danas, čovjek teži da spozna sve privilegije koje imaju ptice i da pokuša dokučiti pravila prirode kada je let ptica u pitanju.

Letenje se smatralo privilegijom ptica, ali od pojave Wingsuit Flyinga stvari su se promijenile. U pitanju je jedan od najopasnijih sportova današnjice koji podrazumjeva let ljudskog tijela kroz zrak uz pomoć posebno kreiranog wingsuit odijela. Moderna wingsuit odijela su se počela izrađivati krajem 90-tih godina prošlog vijeka, a u pitanju su posebno kreirana odijela na kojima je posebnim materijalom spojeno područje od tijela do ruku te između nogu.

Jedan wingsuit let se završava otvaranjem padobrana, a ako vas interesuje kako to izgleda iz “ptičije perspektive”, onda obavezno pogledajte video u prilogu!

https://www.youtube.com/watch?v=FMXpIr7w8Co

Tarik Jažić, glasnaroda

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU