fbpx

Za ovaj neverovatan, pre svega ljudski gest, Oliver Kan je na kraju godine nagrađen fer plej nagradom.

Kahn

Bajern Minhen je 2001. godine protiv Valensije na San Siru odnosno Đuzepe Meaci, nakon produžetaka i boljeg izvodjenja jedanaesteraca osvojio “ušati pehar” po četvrti put u svojoj istoriji. Ali to finale će se zauvek pamtiti po jednom od najemotivnijih događaja u istoriji fudbala.

Na poluvremenu su golmanu Valensije Santijagu Kanjizaresu javili da mu je preminula majka, posle penala ga je sve stiglo i počeo је da plače, a onda je Oliver Kan u jeku slavlja fudbalera Bajerna ipak odlučio da prvo priđe španskom golmanu... ostalo je istorija. “Nemoj da plačeš, tvoja majka te sada gleda i ponosna je što je rodila tako velikog golmana.” – Pokušao je bar malo Kan da uteši Kanjizaresa.

Za ovaj neverovatan, pre svega ljudski gest, Oliver Kan je na kraju godine nagrađen fer plej nagradom. Pogledajte i podsetite se ovog vrlo emotivnog snimka, koji je obišao planetu i bio glavna vest sa finala lige šampiona 2001. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=u-G9LPswPyg

Sportska sećanja

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU