fbpx

crkva u obliku kokoske

Iz gustog šumovitog područja Indonezije izdiže se jedna ogromna kokoška. Ova gigantska struktura ima glavu, telo i rep kao kokoška, a na glavi se nalazi poluotvoreni kljun kao da će svakog trenutka početi da kokodače.

Sve je počelo 1989. godine kad je 67-godišnji Daniel Alamsjah, kako on kaže, primio poruku od Boga. Tada je odlučio da izgradi kuću za molitve koja je trebalo da izgleda kao golubica, međutim svi su mislili da se radi o kokoški, pa je tako i prozvana: crkva kokoška.

Ovo mesto je godinama služilo kao rehabilitacioni centar za zavisnike i decu sa invaliditetom, međutim 2000. godine je morao da se zatvori zato što su troškovi izgradnje i održavanja bili veliki.

Danas crkva u obliku kokoške, iako već dotrajala i samo što se ne sruši, privlači fotografe iz celog sveta koji žele da zabeleže građevinu neobičnog izgleda. Zahvaljujući brojnim turističkim blogerima koji obilaze neobična mesta i pišu o njima, priča o ovoj crkvi se proširila po svetu i sve više i više ljudi je zainteresovano za obilazak.

indonezija crkva kokoska

crkva kokoska

crkva kokoska indonezija

indonezija crkva u obliku kokoske

kafenisanje.rs

Da - 30.8%
Ne - 69.2%

Ukupno glasova: 13
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Da - 40%
Ne - 60%

Ukupno glasova: 5
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Državni nivo - 28.6%
Entitetski nivo - 0%
Lokalni nivo - 0%
Građani - 7.1%
Sve od navedenog - 64.3%

Ukupno glasova: 14
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU