fbpx

big velika

I ove godine Nikola Faller grabljao je lišće po Osijeku. Ovaj nadareni umjetnik, naime, grabljama strpljivo stvara impresivne prizore u vidu vijugavih spirala koje tvore određene oblike.

Ove godine Faller se zadržao samo na Perivoju kralja Tomislava gdje je napravio nekoliko umjetničkih djela koja požive samo do prvog vjetra, ali mi ih možemo vidjeti na nekoliko fotografija koje je Faller snimio. Inače, ovaj osječki kipar i land art umjetnik, voditelj je Udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu - SLAMA, koja je javnosti najpoznatija po Festivalu Slama na kojem su izrađivani mali i nešto veći umjetnički radovi od slame. U razgovoru za Glas Slavonije Faller je istaknuo kako je posebno ponosan na zmaja koji se protegnuo na 25 metara dužine. “Meni je posebice lijep ovaj perivoj u kojem sam ove godine grabljao otpalo lišće. Brojni vlasnici pasa svoje ljubimce ondje šetaju, mnoštvo je slučajnih prolaznika koji su izvrsno reagirali na rad i radove”, kaže on.

I ove godine Nikola Faller grabljao je lišće po Osijeku. Ovaj nadareni umjetnik, naime, grabljama strpljivo stvara impresivne prizore u vidu vijugavih spirala koje tvore određene oblike.

osijek2

Inače, ovaj osječki kipar i land art umjetnik, voditelj je Udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu - SLAMA, koja je javnosti najpoznatija po Festivalu Slama na kojem su izrađivani mali i nešto veći umjetnički radovi od slame. Poznat je i njegov projekt „Četiri godišnja doba“, a „Kreativni laboratorij“ u sklopu kojeg Faller kreće u grabljanje lišća nastavak je tog projekta za što mu Grad Osijek već tradicionalno daje podršku.

nikola faller

Nikola Faller (FOTO: cistracun.net)

U razgovoru za Glas Slavonije Faller je istaknuo kako je posebno ponosan na ovogodišnjeg zmaja koji se protegnuo na 25 metara dužine. 

“Meni je posebice lijep ovaj perivoj u kojem sam ove godine grabljao otpalo lišće. Brojni vlasnici pasa svoje ljubimce ondje šetaju, mnoštvo je slučajnih prolaznika koji su izvrsno reagirali na rad i radove”, kaže Faller.

osijek1

Na zmaja je Faller posebno ponosan (FOTO: Nikola Faller)

osijek4

Lupiga.com

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU