fbpx

Plaže M naslovna

Plaže na Mediteranu su kao stvorene za ljubitelje sunčanja, šetnji duž pjeskovitih obala, vodenih sportova, istraživanja, druženja sa prijateljima…

Obalama Mediterana protežu se na hiljade prelijepih plaža, od Andaluzije do Zakintosa, i nemoguće je izabrati najljepše, a mi smo izabrali 7 plaža koje bi mogli posjetiti.

Scoglio di Peppino, Costa Rei, Sardinija, Italija

costa rei sardinia e1531036100509

Plaža Scoglio di Peppino je poznata po svojim spektakularnim koralnim grebenima i bijelim praškastim pijeskom, nalazi se na udaljenosti 70 kilometara od Kaljarija, glavnog grada Sardinije, u gradiću Costa Rei.

Elafonisi plaža, Krit, Grčka

elafonisi e1531048061692

Smještena na jugozapadnu Krita, 75 kimometara od stare Venecijanske luke danas poznate kao Hania, Elafonisi je rajska plaža karakteristična po pijesku nestvarne bijele boje sa plavim i ružičastim nijansama.

Područje gdje je smještena plaža predstavlja zaštićenu oblast sa slabom vegetacijom, ali i pored toga, stanište je za preko 100 različitih biljnih vrsta, od kojih neke ne rastu nigdje drugo na svijetu, pa je za prirodnjake Elafonisi savršeno mjesto.

Praia de Falesia, Algarve, Portugal

praia da falesia portugal e1531036178549

Plaža Praia de Falesia na jugu Portugala spaja dva gradića – Olhos de Agua i Vilamoura, protežući se 6 km u dužinu.

Zlatni pIJesak se kombinuje sa spektakularnim stijenovitim formacijama koje kao da se suprotstavljaju kristalnom moru. Prošarana stijenama i pećinama, plaža Praia de Falesia, smatra se jednom od najljepših plaža Portugala.

Plaže Cala Gonone, Sardinija, Italija

cala gonone e1531035972146

Plaže Cala Gonone na istočnoj obali Sardinije nisu ništa manje zapanjujuće. Do njih možete doći jedino brodićem ili pješačenjem, a u velikoj mjeri su još uvijek netaknute, sa dramatičnim liticama i dubokim pećinama u pozadini.

Calo Des Mort, Formentera, Balearska ostrva, Španija

calo des mort španija e1531036235573

Calo Des Mort ja mala, mirna plaža okružena stjenovitim liticama na ostrvu Formentera. Do Formentere je moguće stići jedino brodićima sa Ibize koja je udaljena svega 5 km.

Isola Bella, Taormina, Sicilija, Italija

Isola bella Taormina Sicilija e1531036268240

Isola Bella, poznato i kao biser Jonskog mora, je malo ostrvo na jugu Italije, blizu grada Taormina na Siciliji. Smještena u malom zalivu između ostrva Isola Bella i kopna, zlatna plaža Isola Bella je jedna od najlepših plaža sicilijanske obale.

Navagio plaža, Zakintos, Grčka

plaža grčka

Među najljepše grčke plaže svakako spada Navagio plaža na ostrvu Zakintos.

Navagio je jedno od najspektakularnijih, najslikanijih i najpoznatijih mjesta u grčkom Jonskom moru. Nakon što se 1980. godine jedan teretni brod nasukao u tom području, plaža je postala poznata i kao Shipwreck Beach (plaža brodske olupine).

Do plaže možete doći tako što ćete se pridružiti jednoj od mnogobrojnih turističkih tura koje se organizuju iz grada Zakintosa.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU