fbpx

7nature 3042751

Tranzicija između vlasnika je posebno teška za štence, ali ponekad se čak ni odrasli pas ne može navići na to.

Razlozi zašto se pas dugo navikava na novog vlasnika:

1. Neočekivan potez

Ako pas dobro poznaje svoju staru kuću i pamti šta je bilo, onda je u novom stanu još uvek loše orijentisan i ne može da pronađe svoje igračke. Stoga, kućni ljubimac, ne osećajući se sigurnim, počinje da se svađa sa vlasnikom. Psu mora da se obezbedi sve što mu je potrebno, pišu magazin.novosti.

2. Memorija

Pas pamti kako je vlasnik mirisao i pamti miris poznatih mjesta. A na novom mjestu su novi mirisi, a pas se ne oseća bezbjedno. Ako ju je novi vlasnik odveo u svoju sobu, ljubimac počinje da brine i misli da je ponovo odveden u novi dom.

3. Promjena dnevne rutine

Stari vlasnik je živio po svojim pravilima, a novi živi po svojim. I pas je još nenaviknut na novi način života.

4. Konkurencija

Često vlasnici uzimaju novog ljubimca umjesto starog. I pas oseća da kuća još miriše na one koji su ovde ranije živeli. Čak i ako nema konkurenta, on veruje da sve u kući pripada njemu - i ne žuri da se navikne na novog vlasnika.

5. Krutost novog vlasnika

Ako je stari vlasnik nešto dozvolio ljubimcu, a novi vlasnik to zabranio, onda ga pas možda ne voli. A ako, naprotiv, dozvoli ono što je prethodni vlasnik zabranio, onda ga ljubimac može smatrati slabićem. Stoga, novi vlasnik treba da zna kako je ljubimac živio sa starim.

Izvor: b92

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU