fbpx

ostrvo zeceva

8 ostrva na kojima glavnu reč imaju životinje

Ostrvo mačaka u Japanu

macke2

U Japanu se nalazi 11 ostrva na kojima su većinsko stanovništvo mačke, a Taširodžima je najpoznatije od njih. Postoji legenda da mačke donose sreću i dobar ulov, pa se stotinak stanovnika ovog ostrva dobro stara o njima.

Ostrvo zečeva u Japanu

ostrvo zeceva

Okunošima je malo ostrvo u Japanu koje se nalazi u Prefekturi Hirošima a često se naziva Usagi Džima ili Ostrvo zečeva jer je preplavljeno ovim životinjicama. Tokom Drugog svjetskog rata ostrvo je korišćeno kao postrojenje za otrovni gas i postojanje samog ostrva se krilo od naroda, pa je čak bilo izbrisano sa mape. Danas se tu mogu naći ruševine starih građevina i hemijskih fabrika, a turisti u velikom broju odlaze na ostrvo kako bi se družili sa neodoljivim zekama.

Ostrvo svinja na Bahamima

ostrvo svinja

Ostrvo Kej na Bahamima često se naziva Ostrvo svinja ili Svinjska plaža zbog velikog broja divljih svinja koje svoje dane provode kupajući se u kristalno čistim vodama Kariba. Niko tačno ne zna kako su svinje dospjele na Bahame, ali se priča kako su ih tu ostavili neki mornari kao izvor hrane.

Ostrvo divljih konja

ostrvo divljih konja

Ostrvo Asatig nalazi se između Merilenda i Virdžinije i najviše je poznato po tome što na njemu živi samo divlja rasa ponija zvana Asatig konji.

Crveni rakovi na Božićnom ostrvu

crveni rakovi

Božićno ostrvo, koje se prostire na oko 140 kvadratnih kilometara, 2.000 ljudi dijeli sa čak 120 miliona crvenih rakova. Svake godine rakovi iz središnjeg dijela ostrva masovno migriraju kao obali da bi se parili, a ovaj nevjerovatan prizor privlači na stotine turista svake godine.

Majmuni na ostrvu Morgan u Južnoj Karolini

ostrvo majmuna

Godine 1979. godine majmuni iz Portorika počeli su da oboljevaju od virusa herpes B i da bi se vrsta spasila, stotine zdravih majmuna poslato je na ostrvo Morgan u Južnoj Karolini. Danas na ostrvu pod federalnom zaštitom slobodno živi više od 4.000 majmuna, a jedini pripadnici ljudske vrste kojima je dozvoljeno da posjete ostrvo su naučnici koji prate život ovih životinja.

Ostrvo zmija u Brazilu

ostrvo zmija

Keimanda Grendž je ostrvo u Brazilu koje je u potpunosti nenaseljeno i to sa dobrim razlogom – ovo mjesto je dom jednoj od najotrovnijih vrsta zmija koja je odgovorna za 90 odsto smrtnih slučaja od zmijskog ujeda u zemlji fudbala.

kafenisanje.rs

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU