fbpx

slomljeno srce kelly sikkema unsplash

Foto: Kelly Sikkema/ Unsplash

Novi Zeland je pokrenuo kampanju kako bi pomogao mladima da prebrode bolne ljubavne raskide, ohrabrujući one slomljenog srca da blokiraju svoje bivše partnere na društvenim mrežama. 

Vladina kampanja "Love Better" nudi savjete i podršku kada ljubav prestane, a biće predstavljena i u podkastu i na platformama kao što je Instagram.

"Raskid boli... ali morate zauvijek da okrenete stranicu. Preuzmite odgovornost za svoja osjećanja", kaže umirujući glas u video snimku kampanje.

Jedan neimenovani mladić je rekao da je blokirao bivšu djevojku na društvenim mrežama jer je rekao da nije mogao da spava noću i da je sve postalo čudno i izmicalo kontroli.

Novozelandske vlasti su saopštile da će izdvojiti 6,4 miliona novozelandskih dolara (3,7 miliona eura) za trogodišnju kampanju.

"Znamo da su raskidi ljubavnih veza bolni. Želimo da podržimo naše mlade ljude i da im damo do znanja da postoji izlaz", naveo je neimenovani predstavnik vlasti.

Kampanja omogućava mladima da podijele svoje priče i tako da pomognu vršnjacima koji možda prolaze kroz slična iskustva.

Fond UN za djecu (Unicef) saopštio je da Novi Zeland ima jednu od najvećih stopa samoubistava među razvijenim zemljama.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU