fbpx

finska zastava

Finska, najsretnija zemlja na svijetu, poklanja strancima besplatna putovanja u tu zemlju na četverodnevni majstorski kurs finske filozofije i životne ravnoteže. Prvi finski Masterclass of Happiness održat će se od 12. do 15. junu u resortu Kuru, luksuznom utočištu uz jezero u južnoj Finskoj.

Prema Visit Finlandu, “stručni treneri” će pokriti četiri teme u četiri dana:

- priroda i način života
- zdravlje i ravnoteža
- dizajn i “svakodnevno”
- hrana i blagostanje.

Kvaka je u tome da će priliku za učešće dobiti samo desetero ljudi. Za one koji budu odabrani, troškovi kursa, plus putni troškovi, bit će u potpunosti pokriveni. Prijave za pohađanje masterclassa otvorene su do 2. aprila. Zainteresirani putnici trebaju ispuniti obrazac i test na društvenim mrežama koji otkriva “jeste li možda potajno Finac”, prenosi Index.hr.

Visti Finland naglašava da će priliku kasnije dobiti i drugi jer je u planu još jedan masterclass krajem ljeta.

“Iza finske sreće nema nacionalne tajne”, rekla je za strane medije Heli Jimenez iz vladine organizacije Business Finland. Ovim masterclassovima Finci žele dokazati da baš svi mogu naučiti kako da budu sretni.

Podsjećamo, Finska je šestu godinu zaredom proglašena zemljom s najsretnijim stanovništvom, pokazuje Svjetski izvještaj o sreći. Izvještaj, koje se bavio i učincima krize izazvane koronavirusom na dobrobit ljudi, svake godine sastavljaju naučnici u SAD-u na temelju anketa Instituta Gallup.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU