fbpx

Ove subote, 10. rujna, Zagreb se brani na Savici – poručuju iz inicijative „Čuvamo naš park“ u pozivu na prosvjedno okupljanje točno u podne u Parku Trnjanska Savica. 

slider velikagrpr

Službeno, prosvjed će trajati do 13:30, a okupljenima će se obratiti predstavnici Inicijative koja posljednje tri godine pokušava apelirati na Grad da park ostavi građanima te da za gradnju crkve koja se tu planira pronađe adekvatniju lokaciju. Do sad bez rezultata. 

savica park

Inicijativa "Čuvamo naš park" poziva na prosvjed u parku ove subote u podne (FOTO: Čuvamo naš park)

Ugovor kojim Grad Župi bl. Alojzija Stepinca ustupa zemljište unutar parka, naime, ne uključuje zainteresiranu javnost – iako se radi o javnoj površini. Točnije, zainteresirana javnost dovedena je pred gotov čin, a sve do sada upućene žalbe na lokacijsku dozvolu za gradnju crkve Grad je odbacio ignorirajući u potpunosti primjedbe stanara Trnjanske Savice, osobito onih koji žive odmah uz park u kojem je planirana izgradnja crkvenog kompleksa s 45 metara visokim zvonikom. Perforiranim, radi bolje čujnosti zvona.

TKO TO TAMO RUŠI (FOTO): „Nemam ništa protiv crkve, ali mi je draže da se moja djeca mogu igrati u zelenilu“

POZADINA PRIČE O CRKVI NA SAVICI: U trgovanju Zagreba s Crkvom spašava se zemljište tvrtke Bandićevog donatora

Kako bi takav zvonik izgledao bit će na prosvjedu u subotu vizualizirano malim performansom, a potporu stanarima Trnjanske Savice svirkom će dati Kawasaki3p, Dunja Knebl, Miki Solus,Šumski, Vibrica, Drum’n’bijes i Zli bubnjari. Za djecu će biti organizirane radionice, a ovo druženje svih generacija bit će, nadaju se na Trnjanskoj Savici, ali i u okolnim naseljima koja nemaju niti jednog uređenog parka, prava slika uloge zelene površine među betonskim blokovima zgrada.

https://www.youtube.com/watch?v=1ZpeKcU_Aj4

 Podršku prosvjedu svirkom daje i Kawasaki3p 

Inicijativi „Čuvamo naš park“ pridružit će se u subotu i Pravo na grad i Zelena akcija koji u svojem priopćenju navode: „Ove subote ne brani se samo park u jednom zagrebačkom naselju. U tom se parku ustaje protiv samovolje gradonačelnika. Stanovnicima Zagreba uskraćenima za dostojan broj vrtića i škola, a nerijetko za osnovnu komunalnu infrastrukturu otima se javni park i ustupa crkvi, grade se skupe i nepotrebne fontane i privatizira ulice. Pokažimo u subotu kako Zagreb nije toliko malen da bi stao u gradonačelnikov džep“.

Pozivu na dijalog o mogućoj alternativnoj lokaciji za izgradnju crkve u naselju Trnjanska Savica nisu se do sad odazvali ni Grad ni Župa bl. Alojzija Stepinca gdje župljane umjesto toga uvjeravaju kako Inicijativu predvode "malobrojni neprijatelji" crkve. Gradonačelnik Milan Bandić koji se u predizbornoj kampanji predstavlja kao "sluga građana" nije se potrudio niti toliko jer, kako reče u histeričnom intervjuu za RTL televiziju, njemu je mjesto premijera osigurano, budući da „treći put Bog pomaže“.

Lupiga.Com

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU