fbpx

Promatrajući malenu djecu jednostavno možemo uočiti kako često intuitivno meditiraju to jest bivaju u sadašnjem trenutku. Za njih postoji samo ovdje i sada. Odrastanjem djeca polako, ali sigurno bivaju uvučena u društvenu igru te imitiranjem nas odraslih gube povezanost sa svojom bezazlenošću.

pexels photo 226589

Promatrajući malenu djecu jednostavno možemo uočiti kako često intuitivno meditiraju to jest bivaju u sadašnjem trenutku. Za njih postoji samo ovdje i sada. Odrastanjem djeca polako, ali sigurno bivaju uvučena u društvenu igru te imitiranjem nas odraslih gube povezanost sa svojom bezazlenošću. Rijetki odrasli uistinu zastanu da bi barem na trenutak ostali u tišini i zahvalnosti. Takav način života stvara stres, a onda takve nezdrave obrasce ponašanja prenosimo i na svoju djecu.

Meditacija je upravo jedan od vrhunskih alata samopomoći, a kao što pomaže nama odraslima tako izuzetno učinkovito može osloboditi dječji potencijal i kreativnost te riješiti neke strahove ili blokade s kojima se djeca suočavaju.

Upravo je to inspiriralo Tamaru Vučković, diplomiranu učiteljicu razredne nastave i engleskog jezika, da pokrene kanal vođenih meditacija za djecu i tinejdžere pod nazivom ŠALJI dalje. Ovaj kanal, prvi ovakvog tipa na hrvatskom jeziku, pomaže djeci da pronađu svoje mjesto unutarnjeg mira, da pobijede svoje strahove te razvijaju maštu i moć vizualizacije. Budući da djeca puno lakše od nas odraslih mogu osjetiti izvor neiscrpne ljubavi, radosti i sreće unutar samih sebe, ove meditacije brzo su našle put do dječjih srca. U radu s djecom već ih polako koriste prosvjetni djelatnici, odgojitelji i mnogi drugi koji rade s djecom. Uživajte sa svojom djecom u ovim vođenim meditacijama jer iako napisane za djecu, one mogu probuditi ono zaigrano i predivno dijete koje se krije u svima nama.

https://www.youtube.com/watch?v=pMGRzoa8Fwg

Atma.hr

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU