fbpx

Prošle godine BBC je emitovao “Planet Earth II”, nastavak jedne od najuspešnijih dokumentarnih serija svih vremena, čiji je narator ser Dejvid Atenborou.

69956874758aaf0f787478536203093 v4 big

U nadi da će ponoviti uspeh, BBC je najavio i nastavak serije “Blue Planet” iz 2001. koja je istraživala svetske okeane.

“Oduševljen sam što sam deo novog istraživanja podvodnog sveta, koji prekriva najveći deo naše planete, a i dalje je slabo poznat”, rekao je Atenborou.

Producent serije Džejms Haniborn kaže da je sada pravi trenutak za nastavak, jer su nam nova otkrića dala sasvim novu perspektivu u posmatranju podvodnog života.

“’Blue Planet II’ se oslanja na ta otkrića, obilazi neverovatna nova mesta i prati neobično ponašanje tih fantastičnih stvorenja”, kaže Haniborn.

Kao što su savremene tehnologije popoljšale vizuelne efekte u seriji “Planeta Zemlja”, te inovacije su obogatile i “Blue Planet II”, a kao prava vizuelna poslastica, najavljena je grebenska hobotnica koja koristi sofisticirane tehnike lova, riba Caranx ignobilis koja hvata ptice u letu, kao i ronjenje sa ulješurom i njenim mladuncem.

"Blue Planet II" biće prikazan krajem godine.

https://www.youtube.com/watch?v=o-blz2ghKOU

(b92)

 

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU