fbpx

Od davnina važi – Kako zračiš, tako i privlačiš; kao i ona – Kakve su ti misli, takav ti je život!

zakon privlacenja

Od davnina važi – Kako zračiš, tako i privlačiš; kao i ona – Kakve su ti misli, takav ti je život!

Zakon privlačenja se nekako zasniva na ovim činjenicama. Fokusiranje na sam rad, pridavanje značaja mislima, ulaganje energije i koncetracije, raspoloženje, sve to emituje energiju pozitivnu ili negativnu, na koje reaguje univerzalna energija oko vas, a koja se pridržava zakona privlačenja i donosi pozitivane ili negativane vibracije. Po zakonu privlačenja čovek je energija i ujedno kao takav privlači drugu energiju, događaje i okolnosti koji i sami imaju istu ili sličnu energiju.

Misli i reči, stavovi i verovanja, sve ono što vas čini jedinstvenim, u život vam, bez prestanka, donosi ljude, stvari, finansije, poslove, veze, nova iskustva, a prema zakonu privlačenja na istoj je frekvenciji na kojoj ste vi i vaša energija Ako mislimo pozitivno i mislimo o stvarima koje želimo, onda ćemo te stvari i privući i zakon tada radi za vas. Ukoliko u sebi emitujemo negativne vibracije, po zakonu privlačenja iste ćemo i dobiti nazad. Bitan je način na koji razmišljamo, da li smo pozitivni ili negativni, optimisti ili pesimisti. Posmatrano sa strane, zakon privlačenja funkcioniše kao bumerang. Šta seješ, to ćeš i žnjeti. Ne možeš posejati paradajz, a da izraste jabuka. Isto je i sa vibracijama – ne možeš biti negativan, a očekivati pozitivne stvari.

Svojim mislima delujemo na sebe i svoju okolinu, odnosno na buduće, ali i prošle događaje. Negativne misli treba postepeno usmeriti da budu pozitivne. Ukloniti negativne elemente iz naše podsvesti, a u tome može pomoći meditacija. Meditacijom postajemo svesni podsvesti i samim tim je automatski čistimo. Treba desetak minuta dnevno sprovesti malu meditaciju. Ostaviti po strani sve probleme koje vas muče ovde i sada, i izdvojiti nešto što volimo, čemu smo zahvalni i u čemu uživamo, neku stvar, osobu, odnos, ili situaciju.

zpz

Zakon privlačenja sadrži formulu za tzv. Namerno privlačenje koja se sastoji od tri koraka: identifikovati svoju želju, dati joj pažnju, i dopustiti da se dogodi. Potrebno je da pre svega znate šta želite i da te želje budu realne, izvodljive, a potom da svojoj želji poklonite pažnju, energiju i koncentraciju, da o istoj pričate, sanjate, pretvarate se da je ostvarena, da je uvek imate u mislima.

Većina možda i ne veruje u zakon privlačenja. Svi ćemo se složiti da – da bi došao do pozitivnih stvari moraš uložiti truda i rada, neće se same stvoriti, ako se samo zamisle. A za to je neophodna određena akcija. Nije čak ni presudno kakva akcija je u pitanju, koliko je važno da nas ona dovodi u stanje privlačnosti za ono što želimo. Potrebno je mnogo razmišljanja i preispitivanja sopstvenih potreba, želja, poriva, strahova... Često nam se čini da želimo nešto, a zapravo je sasvim suprotno.

Na opušten i krajnje rasterećen način treba pristupiti svemu, sa apsolutnim ubeđenjem da će konačni rezultat biti najbolji. Ključna stvar je u tome da se mora znati tačan cilj i verovati u njegovo ostvarenje.

Za one koji žele da znaju više o samom zakonu privlačenja je snimljen dokumentarni film “The Secret” iz 2006. godine, a ujedno postoji i knjiga Ronde Birn.

Energija i znakovi su svuda oko nas, samo treba obratiti pažnju. Hajde, da probamo svi da mislimo pozitivno, nemamo šta izgubiti.

Izvor: InterFON

 

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU