fbpx

6setnjaluk

Početkom 2019. godine Forum za zaštitu okoliša Lukavac donio je odluku da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu organizuju protestne šetnje građana u Lukavcu.

Prva je održana 4. februara, a druga 4. marta 2019. godine. Cilj je da se skrene pažnja svim operaterima i odgovornim licima i institucijama na nekontrolisano i prekomjerno zagađenje životne sredine u Lukavcu.

Šetnja je krenula sa Trga Bremena prema Šišedžam sodi Lukavac, potom prema Fabrici Cementa Lukavac gdje je predstavnik Foruma za zaštitu okoliča Lukavac, Adem Mahovkić, medažmentu uručio obavijest da na adresu Foruma svakodnevno dolaze negodovanja zbog neugodnog mirisa koji dolaze iz ove fabrike.

Obavještenje Fabrika cementa Lukavac

-Poštovani, obavještavamo Vas da na adres Foruma za zaštitu okoliša općine Lukavac svakodnevno dolaze negodovovanja zbog neugodnog mirisa koji dolazi iz Vaše fabrike, odnosno postrojenja.

Podsjećamo Vas da ste na prethodnom sastanku obećali da ćete problem neugodnog mirisa riješiti, a evidentno je da se nije ništa poduzelo i promijenilo. Molimo Vas da spomenuti problem riješite i o tome nas obavijestite, navodi se u obavještenju koje je uručeno u Fabriku cementa Lukavac.

Upozorenje radi prekomjernog zagađenja

-Poštovani generalni direktoru, u proteklom periodu Vaši pogoni i postrojenja vrše prekomjerno zagađenje zraka, što u znatnoj mjeri narušava zdravlje i živote građanja Lukavca, a naročito djece i starijih osoba. Zahtijevamo da proces proizvodnje uskladite u zakonskim normama definisane okolinskom dozvolom, zakonima i pravilima koji regulišu zaštitu okoliša. I Vi također znate da nas zagađujete i trujete, što svakodnevno evidentirate monitoringom kojim raspolažete, a o tome šutite, navedeno je u zahtjevu Foruma za Sisecam Soda Lukavac.

https://www.youtube.com/watch?v=e8FlxNRxrOM

lukavacki.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Životna sredina - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2