fbpx

6Trgovska gora

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je Srni da je potrebno hitno i adekvatno reagovati da bi bio spriječen pokušaj Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na lokaciji Trgovska gora u opštini Dvor, u neposrednoj blizini Novog Grada.

Drljača je dodao da očekuje da BiH zaštiti svoje građane jer se ovako čini da su građani BiH prepušteni sami sebi i primorani da se bore sa problemom koji prevazilazi okvire lokalne zajednice.

Navodeći da hrvatska strana ne želi dogovor o ovom pitanju, Drljača nije isključio mogućnost sudskog epiloga.

Drljača je najavio da će o ovoj temi u četvrtak, 14. marta, raspravljati opštinski Forum za bezbjednost.

– Forum za bezbjednost je savjetodavno tijelo i očekujem da će biti usvojeni određeni zaključci koji će biti osnov za pripremu posebne sjednice Skupštine opštine Novi Grad, 4. Aprila – rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, na ovu sjednicu, sa samo jednom tačkom dnevnog reda, biće pozvani načelnici lokalnih zajednica u dolini rijeke Une.

– Pozvaćemo i načelnike iz hrvatskih opština da prisustvuju, ukoliko žele, kao i predstavnike Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te stručnjake iz ove oblasti. Cilj je da nakon svih diskusija sačinimo zaključke koji će biti proslijeđeni Predsjedništvu BiH i Savjetu ministara – naglasio je Drljača.

Odbornici Skupštine opštine Novi Grad na posebnoj sjednici 15. aprila 2015. godine jednoglasno su podržali rezoluciju o protivljenju aktivnostima izgradnje odlagališta otpada niske i srednje radioaktivnosti u opštini Dvor u Republici Hrvatskoj na lokaciji Trgovska gora

(Srpskainfo) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Životna sredina - Arhiv

Mart 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4