fbpx

Duran Duran singlom “Danse Macabre” najavili istoimeni album

Duran Duran singlom “Danse Macabre” najavili istoimeni album

Duran Duran najavili su svoj šesnaesti studijski album “Danse Macabre” koji će svjetlo dana ugledati 27. oktobra. Album je inspirisan Halloweenom, a sastojaće se od “prigodnih” jezivih pjesama.

 

“Danse Macabre” imaće, naravno, 13 pjesama, među kojima će se naći tri originalne pjesme i desetak obrada već objavljenih numera. Prvi singl s izdanja već je izašao i nosi ime albuma.

Duran Duran obradili su, između ostalih, “Bury A Friend” Bili Ajliš, “Psycho Killer” Talking Headsa i “Paint It Black” Rolling Stonesa. Osim toga, na svoje šesnaesto izdanje doveli su i goste od kojih se ističu Nil Rodžers i Viktorjia De Anđelis iz Maneskina koja se pojavljuje na pjesmi “Psycho Killer”.

Frontmen Sajmon Le Bon o albumu je izjavio:

– Radi se o ludom Halloween partiju. Trebalo bi da bude zabavno.

Na njega se nastavio klavijaturista, Nik Roudsd, koji je pojasnio da je album inspirisan njihovim prošlogodišnjim koncertom održanim za Halloween u Las Vegasu:

– Odlučili smo da iskoristimo trenutak za stvaranje jedinstvenog, posebnog događaja. Bilo je jednostavno neodoljivo koristiti veličanstvene gotičke vizuale uz mračni soundtrack horora i humora. To veče u Vegasu nas je inspiriralo da dalje istražujemo i napravimo album, koristeći Noć vještica kao ključnu temu.

Basist benda Džon Tejlor predstavio je “Danse Macabre” kao odličan uvid u “ličnost” benda, prenosi Headliner.