fbpx

“Grunge opera” u čast Chrisu Cornellu je u nastajanju, potpisuje ju Mike McCready iz Pearl Jama

“Grunge opera” u čast Chrisu Cornellu je u nastajanju, potpisuje ju Mike McCready iz Pearl Jama

Foto: Getty Images

U produkciji je rock opera u čast Chrisa Cornella i Seattle grunge scene, a potpisuje ju Mike McCready iz Pearl Jama.

Gitarist grupe Pearl Jam otkrio je to u nedavnom intervjuu za Guitar World. Mike McCready je rekao kako je projekt inspirisan i odaje počast preminulom pjevaču Soundgardena Chrisu Cornellu, koji je također bio McCreadyjev kolega iz supergrupe Temple of the Dog, prenosi Muzika.hr.

“Na njega gledam kao na jednog od najvećih pjevača i tekstopisaca svih vremena, osim što je prijatelj”, rekao je McCready o Cornellu. “Volim Chrisa i radim na malom projektu o sceni u Seattleu i muzičkoj vrsti rock opere. To je samo iz mog iskustva na muzičkoj sceni u Seattleu, a on je dio toga.”

U intervjuu je također potvrdio kako je i produkcija novog Pearl Jam albuma pri kraju, a pohvalio je producenta Andrewa Watta koji je unio “energiju, mladolikost i sjajan sluh za koji misli da im je potreban”. “Znate, teško je autsajderu doći u naš svijet jer smo radili stvari na određeni način. Otvoreni smo za nove stvari, ali smo i u svom svijetu. Radili smo stvari 30 godina. Tako da jako dobro poznajemo dinamiku našeg benda, ali ponekad nas treba gurati i ispitivati, a Andrew je u tome sjajno odradio posao.”

U junu je kolega iz grupe Pearl Jam, Stone Gossard, rekao da se njihov nadolazeći album bliži kraju. Basist Jeff Ament je dodao da se bend nada da će album izaći sljedeće godine.