fbpx

Na Broadwayu pripremaju mjuzikl o Franku Sinatri

Frank Sinatra1

Kći legendarnog pjevača i glumca Franka Sinatre, Tina Sinatra, radi na brodvejskom mjuziklu o svome slavnom ocu u saradnji s koproducentom Charlesom Pignoneom, a u projektu sudjeluju kompanije Universal Music Group i Frank Sinatra Enterprises, no još nije objavljeno kad će biti premijera.

"Radujem se saradnji s kompanijom Universal Music Theatrical na ovoj scenskoj produkciji koja će publici pružiti novu perspektivu i uvid u muziku moga oca i njegovu trajnu ostavštinu", rekla je Tina Sinatra.

Predstava pod nazivom 'Sinatra the Musical' publiku vodi u novogodišnju noć 1942. godine kada je 27-godišnji pjevač italijanskog porijekla zakoračio na pozornicu njujorškoga teatra Paramount i izveo nastup koji je izmijenio istoriju muzike. Mjuzikl će pratiti Sinatrin uspon do slave, njegov odnos sa suprugom Nancy, ljubavnu vezu s glumicom Avom Gardner i povratak na muzičku scenu nakon penzionisanja 1971. godine.

U mjuziklu će se izvoditi najpoznatiji Sinatrini hitovi, poput My Way, New York, New York, Strangers in the Night, Somethin' Stupid i brojni ostali.

Scenarist predstave je dvostruki dobitnik pozorišne nagrade Tony, Joe DiPietro, a rediteljica i koreografkinja biće trostruka dobitnica Tonyja Kathleen Marshall.

Još nije objavljeno gdje će se i kada tačno održati premijera mjuzikla.

Frank Sinatra rođen je u Hobokenu u New Jerseyu 1915. godine. Jedna je od najpopularnijih ličnosti u istoriji muzike. Pozornicama je dominirao 40-ih, 50-ih i 60-ih, vrlo brzo se prometnuvši u jednog od najprodavanijih muzičara svih vremena s procijenjenih 150 miliona prodanih ploča.

Glumio je u više holivudskih filmova, no na Broadwayu je nastupio samo jednom, 1975. na koncertu s Ellom Fitzgerald i Countom Basiejem.

Sinatra je umro 1998. u Los Angelesu u dobi od 82 godine nakon dva srčana udara.

Za sobom je ostavio kćeri Tinu i Nancy te sina Franka Sinatru mlađeg koji je umro 2016.

Agencije