fbpx

Producira muziku za filmove i igrice, dobitnik je prestižnih nagrada a sada dolazi u Tuzlu – DJ Jock, splitski Wunderkind

Producira muziku za filmove i igrice, dobitnik je prestižnih nagrada a sada dolazi u Tuzlu – DJ Jock, splitski Wunderkind

Tridesetjednogodišnji Stipe Škokić rođeni je Splićanin koji se krije iza svjetski poznatog DJ i producentskog imena DJ Jock. Svaki vikend svira širom Evrope i svijeta, a sada je na red došla i Tuzla.

Prošlo je već desetak godina od njegove prve glazbene rezidencije, a otada je osvojio sve najvažnije europske pozorice, od Exita do Amsterdam Dance Eventa. Pandemija ga nipošto nije zaustavila, nego mu otvorila nove mogućnosti i odvela ga u neke nove smjerove.

2022. godine je potpisao jedno britansko glazbeno izdanje namijenjeno industriji video igrica, usput je radio muziku za cjelovečernji film i kaže da nikad u životu nije bio produktivniji.

Londonski studio „Not A Goose“ je  naručio muziku za njihov aktuelni projekat i tako je počela saradnja s britanskom tvrtkom koja je početkom februara okrunjena objavljenim soundtrackom Cheftastic! Buffet blast. U jeku kampanje s igrom, stigla je ponuda da radi muziku na filmu, i to cjelovečernjem igranom filmu, što je odmah prihvatio. Riječ je o dugometražnome igranom filmu redatelja Dušana Zorića i Matije Gluševića koji se snimao u produkciji beogradskog Non-Align Filmsa i zagrebačkog Dinaridi Filma, uz Gorana Bogdana, Kseniju Marinković, Borisa Isakovića i druge u naslovnim ulogama.

Umek, Carl Cox, Christian Varela i Josepf Capriati samo su neka od poznatih imena koja obožavaju glazbu splitskog DJ-a i producenta DJ Jocka.

Nedavno je, uz odličnu prođu i plasman u TOP 100 Beatporta, objavio EP na labelu Black Codes Experiments, radio je muziku za talijansku diskografsku kuću Unrilis, a njegovu pjesmu ”Only You Can Make Me High” (kompilacija Croatia Gets Physical) novinari koji prate scenu elektroničke muzike nominirali su na prvom izdanju nagrade Elector za techno singl godine.

DJ Jock danas je jedno od najpoznatijih imena techno glazbe, a 25.11. dolazi u Tuzlu! Ugostit će ga Regionalni centar kulturno-muzičkih dešavanja Klub Palma (Dom Mladih). Headlineru će se pridružiti sarajevski DJ i producent Keon te tuzlanski DJ i producent Mak Mulabegović.

Vođeni prethodnim eventima, ne sumnjamo da Tuzlu čeka uzavrela atmosfera. Stoga, nabavite na vrijeme svoje early bird ulaznice po cijeni od 10 KM.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti:

  • Sajt kupikartu.ba
  • CD Shop Mido
  • Klub Palma