fbpx

The Doors prodali prava na brendiranje i katalog

The Doors Elektra Records PR photo

 Foto: Wikimedia Commons

Primary Wave Music stekao je iscrpan popis prava na izdavački katalog The Doorsa , master snimke, zaštitne znakove, opcije prodaje, pa čak i prihode, u onome što je ovaj publisher nazvao ‘monumentalnom akvizicijom’. Naslijeđe benda i dalje će nadzirati dugogodišnji menadžer Jeff Jampol.

Kako je izvijestio Rolling Stone, akvizicija pokriva samo prava koja je prethodno posjedovao gitarist Robby Krieger i nasljednici prava pokojnog klavijaturista Raya Manzareka. Iznosi za prava pokojnog frontmena Jima Morrisona i bubnjara Johna Densmorea nisu uračunata u prodaju. U tom smislu, Primary Wave još nije otkrio koliko su platili za navedena prava, prenosi RDD.

U izjavi, Krieger je pozdravio akviziciju: “Nakon 58 godina, i najčarobnijih vremena, odlučio sam prodati svoj udio The Doorsa Primary Waveu,” rekao je. “Ovo će mi omogućiti da pomognem mnogim dobrotvornim organizacijama u kojima sam sudjelovao, kao i nekim novim. Znam da Primary Wave brine o glazbi, umjetnosti i o pomaganju da nasljeđe pređe na još veće razine. Naš dugogodišnji menadžer Doorsa Jeff Jampol i dalje će štititi našu ostavštinu u partnerstvu s Primary Waveom, tako da sam zadovoljan i sretan sam s budućnošću The Doorsa.”

Čini se da su Manzarekovi interesi također uzeti u obzir, kao što je njegova udovica Dorothy rekla u vlastitoj izjavi: “Ray i ja proveli smo puno vremena razgovarajući o budućnosti ostavštine The Doorsa i kako se nositi sa stvarima nakon što je ‘napustio ovaj zrakoplov’. Naša je obitelj strpljivo radila na pronalaženju pravih partnera koji će nastaviti Rayeve cjeloživotne napore u zaštiti i promicanju njegove umjetnosti, a sada smo sretni što smo konačno postigli dogovor s Primary Waveom.”