fbpx

Tom Waits i Jim Jarmusch spremaju još jedan zajednički film

Tom Waits i Jim Jarmusch spremaju još jedan zajednički film

Jim Jarmusch / Tom Waits

Reditelj Jim Jarmusch sprema novi film pod nazivom “Father Mother Sister Brother”, a u njemu će glumiti Tom Waits. Uz njega će glumiti i Cate Blanchett, Adam Driver, Charlotte Rampling, Mayim Bialik, Luka Sabbat i Indya Moore.

 Novi će film biti nastavak filma “The Dead Don’t Die” iz 2019., imaće elemente mjuzikla, a biće “komedija protkana nitima melanholije”, piše Muzika.hr.

Na filmu “The Dead Don’t Die” su također sarađivali Waits i Jarmusch, a u filmu su glumili Adam Driver, kao i Iggy Pop, RZA, Bill Murray, Selena Gomez, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi i Sturgill Simpson.

Tom Waits se u posljednjih nekoliko godina ne pojavljuje u javnosti, niti izdaje novu muziku, no nedavno se odvio njegov iznenadni izlazak u javnost, i to kako bi uručio nagradu na životno djelo Nicolasu Cageu, nekoliko mjeseci nakon što je na aukciji prodao svoju karakterističnu fedoru kako bi podržao štrajkove koji su se odvijali u filmskoj industriji.

Tokom zadnjih nekoliko godina, Tom Waits nije radio na novoj muzici, no prošle je godine izdao remastere pet albuma koje je izdao za Island Records između 80-ih i 90-ih.