fbpx

Novinar i deset članova njegove porodice ubijeni u izraelskom napadu na Pojas Gaze

Novinar i deset članova njegove porodice ubijeni u izraelskom napadu na Pojas Gaze

Foto:BHRT 

Novinar koji je radio za televizijski kanal palestinskih vlasti ubijen je zajedno s deset članova njegove porodice u izraelskom vazdušnom napadu na njegovu kuću na jugu Pojasa Gaze.

"Naš novinar i kolega Muhamad Abu Hatab i članovi njegove porodice ubijeni su u izraelskom vazdušnom napadu u kojem je bombardovana njegova kuća u Kan Junisu", objavila je palestinska televizija.

Prema službenoj palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, Abu Hatab je izvještavao o događajima iz bolnice Naser u Kan Junisu i završio je izvještavanje sat vremena prije napada na njegov dom.

Najmanje 27 novinara ubijeno je u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra, podaci su Sindikata palestinskih novinara.

Sindikat je u srijedu objavio da je jedan od njegovih članova, Majd Fazl Arands, koji je radio za web stranicu Al-Džamahir, ubijen tokom napada u blizini njegove kuće u izbjegličkom kampu Nusirat.

Izraelska vojska proširila je vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim vazdušnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijen je najmanje 9.061 Palestinac.

BHRT/Agencije