fbpx

Osumnjičeni za prevaru i pranje 700.000 maraka

Osumnjičeni za prevaru i pranje 700.000 maraka

Foto: Agencije

Policija u okviru akcije "Most1" sumnjiči pet Fočaka da su kladioničarskim prevarama ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 700.000 maraka.

Naime, službenici Policijske uprave Foča danas su u okviru akcije, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje i na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči pretresli tri lokacije u Foči.

Radi se o kući i stanovima koje koriste K.M.,K.N., K.A,R.A. i R.M. za koje postoji sumnja da su počinili krivično djelo pranje novca i prevara.

Sumnjiče ih da su od decembra 2017. godine do septembra 2023. godine u namjeri da sebi ili drugome pribave protivpravnu imovinsku korist ostvarili kontakt sa više lica iz različitih zemalja sa područja Jugoistočne Evrope kojima su nudili tačne ishode sportskih mečeva.

Dovodili su ih u zabludu da na svoju štetu uplate novac koji su potom osumnjičena lica podizala u bankama i poštama na području BiH, držali i istim raspolagali.

"Na ovaj način K.M., K.A, K.N.,R.A. i R.M. svi iz Foče su ostvarila protivpravnu imovinsku korist od oko 700.000 maraka. Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv osumnjičenih biće podneseni Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima prevara i pranje novca", navode iz policije.

Srna