fbpx

Tražili mito kako bi smanjili kaznu: Poreski inspektori koji su uhapšeni u akciji "Afrodita" dovedeni u Tužilaštvo

Tražili mito kako bi smanjili kaznu: Poreski inspektori koji su uhapšeni u akciji "Afrodita" dovedeni u Tužilaštvo

Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Poreski inspektori koji su uhapšeni u nastavku akcije „Afrodita“ jutros su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Nakon što ih ispita postupajući tužilac, odlučiće o prijedlogu za pritvor.

Zbog primanja mita juče su u nastavku akcije uhapšeni inspektori Poreske uprave RS Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snežana Dragičević Mitrović.

Kako je Srpskainfo ekskluzivno objavila oni su pokušali od vlasnika jedne firme u Banjaluci izvući novac na način da su mu obećavali da će smanjiti kaznu koja je trebala biti napisana njegovom preduzeću, pišeSrpskaInfo.

Naš izvor pojašnjava da su oni prije dva mjeseca bili u kontroli i utvrdili određene nepravilnosti u poslovanju te firme.

– Nakon toga, trojica inspektora su pozivali vlasnika firma i rekli mu da su našli propuste i da će dobiti veliku kaznu. Tada su mu rekli da su oni u mogućnosti da mu smanje kaznu, ali da treba da ih „počasti“ – kaže izvor iz istrage.

Vlasnik firme je to sve prijavio policiji i pokrenuta je istraga protiv njih. Oni su uhapšeni kada su uzeli novac od njega.

– Dvojica inspektora su došli do vlasnika te firme i uzeli su novac od njega. Međutim, nisu znali da je policija u blizini i da to sve snima. Kada su izašli ispred, odmah su ih presreli inspektori i stavili im lisice na ruke – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Dodaje da je prilikom pretresa kod njih nađen sporni novac i da je odmah prebrojan na licu mjesta.

– Treći inspektor nije bio tu, ali je ubrzo pronađen i uhapšen – istakao je pomenuti sagovornik.