fbpx

Koncert „Gradimo Građu“

Koncert „Gradimo Građu“

Foto: Dalibor Danilović

Inicijativa građana Ulice Sime Šolaje organizuje jesenji koncert „Gradimo Građu“ koji će se održati u ponedjeljak 9. oktobra sa početkom u 18 časova na platou iznad atomskog skloništa koji se nalazi u banjalučkom naselju Centar 1, poznatijem i kao Građa.

 Na koncertu nastupaju duo truba i gudački kvartet Muzičke Škole „Vlado Milošević“ koji će izvesti djela Mozarta, Šuberta, Pjacolija, Borodina, Glazunova i Čajkovskog.

„Ovo je prvi koncert na otvorenom na lokaciji „Građa“ koji za cilj ima revitalizaciju javnih prostora kroz umjetnost. „Građa“ je jedino mjesto u centru grada koje se nalazi između zgrada i koje generacijama služi kao improvizovano dječje igralište i mjesto susreta svih generacija. Mi smo postavili i pokretni mobilijar koji treba da služi kao bina ali i tribina za sportske manifestacije“ izjavila je Sunčica Lončar jedna od organizatorica.

Koncert „Gradimo Građu“ je podržan od Omladinske fondacije Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) i Udruženja nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“.

gradimogradju.jpg