fbpx

Odlazak na more: Jagnjetina

Odlazak na more: Jagnjetina

14347952

foto: Google

Stari, mislim da je tebi bolje da ostaneš pored Vrbasa, sjediš, gledaš u vodu, lagano pijuckaš sa društvom, prosipate one lovačke priče kako ste nekada razvaljivali po moru. Riječi su to sina dok je pakovao šator. Spremao se pored Vrbasa sa rajom. Ćerka već ranije otišla na ljetnji festival.

Autor: Impuls

Ma najradije bih zapalio pored Vrbasa ili na planinu. Ali, navalila žena. More i samo more. Avgust 2021. Prošli bez problema na granici. Sa pasošom i gomilom drugih papira. Zbog ove „baje“. Supruga prespavala maltene čitav put. Vozio dok nije obnevidio. Stajao nekoliko puta. Na kafu, pa na kafu, i na kraju na jagnjetinu. Kako možeš u dva popodne jesti, zapitala se supruga, dok je „odvaljivao“ komade vrućeg mesa. Razvlačila kafu, ni pomišljala da nepca zaposli mesom. Valjda zbog linije. Stigli. Na pučinu plavu. Pansion ima jak wi-fi signal, žena će se moći „družiti“ sa jaranicama. Stvari nabacao u sobi. Zapucao na plažu, bez namjere da se okupa. Provjerava radi li ona kafana. Ljekar striktno zabranio pivo, vino, žestu. Uz kafu naručio i mali bokal loze. I mezu. Ova „baja“ se opet pojavljuje, valja je saprati...

Povratak. Sa malim problemom. Uhvatila se gužva na granici. Nešto si slabo uhvatio boje. Pa i kako češ, kada si od ranog jutra u onoj kafani. Priznaje nazočnoj supruzi da je pravu. Stalno namakanje i pržiona na suncu postaje dosadno. Prošla ta vemena. Samo da se dohvati Vrbasa ili kakve planine. Bio je sin u pravu. Prošla vremena kada je sa gitarom, cugom i rajom znao osvanuti na na plaži. Možda je ova storija izmišljena. Može biti, ali ne mora. Ipak, ima elemenata koje dokazuju njenu istinitost.

M.V.