fbpx

Edo Maajka objavio spot za jednu od svojih bitnijih pjesama: "Teško mi ju je slušati"

Edo Maajka moj put

Nakon što je njegov album Moćno dobio pozitivne komentare i nominiran je za nagradu Porin u kategoriji Najbolji album hip-hop glazbe, Edo Maajka je predstavio spot za jednu od bitnijih pjesama u svojoj dugogodišnjoj karijeri - Moj put. Pjesmu su obogatili Đorđe Miljenović i Rade Šerbedžija. 

Ekranizaciju potpisuju Marko Nemec i Hrvoje Baudoin iz Dostave zvuka, koji su se "vodili devizom 'manje je više' i na najbolji mogući način tu ideju proveli u djelo", kako kažu.

Pozvao Đorđa i Radu

"O nastanku pjesme mogao bih napisati kratki roman", započeo je Edo. Pjesma Moj put nastala je kao i ostatak albuma u vrijeme korone, na proljeće 2021., kad se Edo bavio pisanjem skica o odrastanju i izbjeglištvu u Hrvatskoj te se prisjećao mnogih životnih situacija. Sve to podsjećalo ga je na još teža i nesigurnija vremena koja su sada, srećom, daleko iza njega.

edo final final 099

"Kad mi je Koolade poslao taj beat, za noć sam napisao i pjesmu. Beat je takav da izvlači sve iz tebe. Znao sam da je to pjesma koja će zatvoriti album i da mi na njoj treba Đorđe", nastavlja Edo te dodaje kako je Đorđe svoj dio poslao brzo, a uz to je promijenio cijeli aranžman i ubacio jedan muzički brejk koji je pjesmu proširio i napravio puno više nego što je očekivao.

"Emotivna, jako osobna pjesma. Teško mi je slušati"

"Znao sam da to treba biti neki govor, recital, spoken word, istina koja će emotivno protresti i istresti iz gaća sve nas… Rade Šerbedžija… Pronašao sam njegov broj, nije bilo lako nazvati takvog giganta, znam i koliko je zauzet. Poslao sam mu mailom pjesmu i svidjela mu se. Tražili smo odgovarajući tekst, bacali jedan drugome neke prijedloge.

Nešto moje, nešto njegovo, nešto tuđe, nikako da kliknemo obojica s 'to je TO'. A onda je Rade samo javio da je poslao pjesmu Jergoviću i da je on rekao 'nema frke', napisat će tekst za njega, za nas. Pa jebote, ovo će biti plafon! To mi je bila prva pomisao. Volim Jergine knjige, on je majstor, jedan od najvećih. Poslao nam je tekst koji smo vrlo malo prilagodili za Radu. To je bio kraj koji smo trebali, novi vrhunac pjesme i albuma na njegovom samom kraju", emotivan je Edo.

"Donio sam mikrofon i snimač u lobby jednog zagrebačkog hotela u kojem je Rade odsjeo, snimio ga i poslao Kooladeu. Nakon par dana poslušao sam gotovu pjesmu, konačno gotovu, izaš'o na balkon, zapalio cigaru i progut'o knedlu u grlu. Kakva pjesma… Motaj kablove. Emotivna, jako osobna pjesma, teško mi je za slušat', teško za repat'. Čišćenje, to je TO, zbog ovog radim ovo što radim", dodaje Edo.

Index.hr