fbpx

Kanda, Kodža i Nebojša objavili novi spot za pjesmu "Tu i tamo, tamo, tamo"

KKN foto Gonzo 2 1

 Kanda Kodža i Nebojša/ Foto: Radislav Jovanov Gonzo

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša objavila je spot za singl „Tu i tamo, tamo, tamo“. Ova pjesma ubrzo se nakon objavljivanja albuma „Beton“ izdvojila kao potencijalni singl. Bilo je jasno da ima i koncertni potencijal, a na sugestiju prijateljice benda, rok novinarke Sandre Rančić, bend je donio odluku da se upravo za pjesmu „Tu i tamo, tamo, tamo“ uradi spot.

Neposredno pred promociju albuma „Beton“ u Zagrebu ideja je prezentovana uvaženom hrvatskom snimatelju i reditelju Radislavu Jovanovu poznatijem po nadimku Gonzo. Priznat i nagrađivan za video radove bendova i izviđača kao što su: Psihomodo Pop, Majke, The Bambi Molesters, Let 3, The Beat Fleet, Pips, Chips & Videoclips, Oliver Dragojević, Hladno pivo, Natali Dizdar ili Gibonni, Gonzo je u pjesmi KKN-a prepoznao energiju koju je želio da prenese u svoj novi video rad, piše hellycherry.

„Snimali smo u Zagrebu, izbjegli smo turističke lokacije i namjerno smo izabrali šturo, bezglave i haotične ambijente kao što bi to vjerovatno pronašao i snimio i u Beogradu. Za ovako super pjesmu i tekst bitniji su mi energija i emocija – koja je uvijek tu i tamo, tamo – dođe pa nestane. Gradovi se drugačije zovu ali se isto gibamo i volimo. Hvala Sandri što nas je spojila i mojoj supruzi Aniti koja je montirala ovaj video,“ izjavio je Gonzo.

„Dani provedeni u Zagrebu bili su više nego prijatni, a prvi susret sa Gonzom je, pored toga što je bio veoma srdačan, kod mene probudio jednu zanimljivu asocijaciju: „Čoveče,“ pomislio sam, „Vinsent Prajs glavom i bradom.“ On je, zaista tokom zezanja i tokom snimanja zračio tim prijatnim horor vajbom, kome je smisao za humor našeg gitariste Janka, sve vreme dodavao neku slojevitiju dimenziju. Okreni – obrni, sve je zaista prošlo glatko i što je još zanimljivije, neobično lako i brzo. Mislim da ni za jedno snimanje spota dosad, nismo imali utisak da je trajalo bukvalno sekund-dva,“ dodao je Oliver Nektarijević, frontmen benda.